Υπάρχουν πάντα κάποιοι από την Ελλάδα που ταξιδεύουν κάθε καλοκαίρι στην Ιταλία με την ευκαιρία ενός παγκόσμιου αγώνα Suprerbike ή GP.

Μία από τις πλέον δημοφιλείς πίστες της γείτονος είναι αυτή της Monza (Autodromo Nazionale Monza) η οποία από φέτος είχε επιστρέψει στο καλεντάρι των Superbike. Ο αγώνας που θα ήταν ο 10ος της φετινής σεζόν, είχε προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 22-24 Ιουλίου.

auto1

Όμως τα νέα δεν είναι καλά. Η επιστροφή του αγώνα στην ιστορική πίστα της ομώνυμης πόλης δίπλα στο Μιλάνο αναβάλλεται στην καλύτερη περίπτωση για του χρόνου.

Η ακύρωση του γύρου είχε αρχίσει να ακούγεται στους δημοσιογραφικούς κύκλους εδώ και έναν μήνα τουλάχιστον. Αιτία της ακύρωσης είναι η μη εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών βελτίωσης της ασφάλειας, ώστε να μπορέσει η πίστα να ομολογκαριστεί από την FIM για το παγκόσμιο Superbike (φυσικά και για τα Grand Prix).

auto2

Επειδή τέτοιες έκτακτες περιστάσεις ανακύπτουν κάθε τόσο, η Dorna είχε προνοήσει να έχει στην μπάντα μια πίστα ως «καβάτζα» ανάγκης. Αυτή για φέτος ήταν μια άλλη ιστορική ιταλική πίστα, εκείνη της Vallelunga, βόρεια της Ρώμης.

Όμως και αυτή η εναλλακτική ακυρώθηκε για τον ίδιο σχεδόν λόγο: ο χρόνος δεν επαρκεί για να εκτελεστούν και σε αυτήν την πίστα οι απαραίτητες επεμβάσεις ασφαλείας, ώστε να καταστεί δυνατή η διοργάνωση αγώνα Παγκοσμίου.

auto3

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν είναι ξεκάθαρο αν θα οριστεί μία άλλη πίστα και ποια. Οι διοργανωτές πάντως είναι αισιόδοξοι ότι θα έχουν καταλήξει σε μια απόφαση μέχρι την Πρωτομαγιά, ωστόσο ακόμη η θέση στο καλεντάρι είναι μαύρο και γράφει TBC (to be confirmed)…

Του Θανάση Χούντρα