Μια ανακοίνωση του Γιώργου Λιανού προκάλεσε σοκ στους παίκτες κατά τη διάρκεια του επεισοδίου του Survivor που προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Οι Αετοί ήταν οι νικητές του επάθλου της ταινίας την Τετάρτη, ωστόσο, η συμπεριφορά του Απόστολου και της Ekaterina, καθώς και ένα σημείωμα ασυλίας, δημιούργησαν αναστάτωση στην παραλία.

Συγκεκριμένα, ο Απόστολος πήρε την τσάντα της Ekaterina και έτρεξε στη ζούγκλα, προσπαθώντας να αποδείξει ότι εκείνη του είχε κλέψει το τοτέμ και το είχε κρύψει μέσα σε αυτή. Η Ekaterina, ανήσυχη, τον ακολούθησε λέγοντας: «Βρήκα την ασυλία και εκεί τρελάθηκες κι έχασες τον εαυτό σου. Μου έκλεψες την ασυλία, ντροπή σου. Και με κλέβεις και αγριεύεις». Εκείνη, με τη σειρά της, απάντησε: «Ενώ ήμουν στην τουαλέτα, ήρθαν δύο άντρες να μου πάρουν το τοτέμ. Ό,τι χειρότερο. Δεν ήθελα να με δει κανείς έτσι. Εκεί έχω όλα τα ρούχα μου. Πας καλά;».

Μετά την ένταση, η Ekaterina δήλωσε στην κάμερα: «Μπορεί να κλέψω αυτό το τοτέμ και να το κάψω μπροστά του. Δεν ξέρω, νομίζω θα είναι πολύ επικό. Αυτό θα κάνω μάλλον, αυτό έχω σκεφτεί μέχρι στιγμής».

Οι Πράσινοι απόλαυσαν το έπαθλο της ταινίας, χαλαρώνοντας σε καναπέδες και παρακολουθώντας μια ταινία με τον Ράιαν Γκόσλινγκ.

Ταυτόχρονα, η επίσκεψη του Γιώργου Λιανού στο Νησί της Εξορίας ενδυνάμωσε τη Φοίβη και τον Μιχάλη, που αποφάσισαν να στερήσουν το δικαίωμα ατομικής ασυλίας από έναν παίκτη της φυλής τους.

Η Φοίβη επέλεξε να στερήσει την ασυλία από τη Χριστιάνα, η οποία φάνηκε να το διασκεδάζει. Ο Μιχάλης επέλεξε την Ελένη, που εμφανίστηκε κάπως αμήχανη.

Όταν η Χριστιάνα βρέθηκε με τους άλλους Κίτρινους, εξομολογήθηκε: «Είχα καταλάβει ότι είναι διπρόσωπη, παίζει κάτω από το χαλί, γι’ αυτό και έχω απομακρυνθεί από κοντά της…». Ο Μιχάλης, αντίθετα, είχε θετική άποψη για τη Φοίβη, λέγοντας ότι «είναι όμορφη, έχει ωραίο σώμα και του θυμίζει την πρώην του». Επίσης, ευχήθηκε να τη συναντήσει και στο νησί της Σύρου, από όπου κατάγεται.

Στη συνέχεια, οι Τίγρεις και οι Αετοί αγωνίστηκαν για ένα σημαντικό έπαθλο επικοινωνίας, το οποίο θα τους έφερνε πιο κοντά στους δικούς τους ανθρώπους. Ο Γιώργος Λιανός ανακοίνωσε: «Περνάμε στον αγώνα ο οποίος έχει ένα ιδιαίτερο έπαθλο. Σήμερα είναι για κάθε παίκτη και κάθε παίκτρια της ομάδας που θα κερδίσει…».

Στην κρίσιμη μάχη για την ατομική ασυλία, οι Νίνο και Βλαδίμηρος ξεχώρισαν, ενώ η Ekaterina βοήθησε τους Πράσινους με έναν σημαντικό πόντο. Στη συνέχεια, χρειάστηκε να εξεταστεί για να αποφασιστεί σε ποια ομάδα θα δοθεί ο 4ος πόντος, με τους Κίτρινους τελικά να το κερδίζουν και να κάνουν το σκορ 4-1 υπέρ τους.

Στην τελική ευθεία, οι Κίτρινοι κέρδισαν με σκορ 5-1, απολαμβάνοντας την ψυχολογική ανακούφιση που χρειαζόταν για τις επόμενες προκλήσεις τους.

Οι νικητές Τίγρεις χαλάρωσαν και απόλαυσαν τη στιγμή που θα τους έφερνε πιο κοντά στους δικούς τους ανθρώπους.