Στο θερινό σινεμά «Αμαρυλλίς» στην Αγία Παρασκευή βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (25/05) ο Σπύρος Παπαδόπουλος και παρακολούθησε μαζί με τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές και συντελεστές της σειράς «Κάνε ότι κοιμάσαι» αλλά και δημοσιογράφους το τελευταίο διπλό επεισόδιο προτού προβληθεί στον «αέρα» της ΕΡΤ.
«Για πολλά χρόνια έβλεπα τον ίδιο εφιάλτη. Ότι δεν μπορούσα ξυπνήσω. Ξανά και ξανά. Μέχρι που κατάλαβα ότι ήμουν ξύπνιος και ο εφιάλτης ήταν ο κόσμος γύρω μου. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι λοιπόν για αυτούς που βλέπουν τον ίδιο εφιάλτη».
Με αυτά τα λόγια, ο Σπύρος Παπαδόπουλος ως «Νικόλας» έδωσε ραντεβού στους τηλεθεατές την ερχόμενη σεζόν στον δεύτερο κύκλο του «Κάνε ότι κοιμάσαι» όπου θα έρθει αντιμέτωπος με μια νέα ιστορία.
Πώς θα μπορέσει ο «Νικόλας» να κλείσει τις πληγές που άνοιξαν στο αιματοβαμμένο φινάλε του πρώτου κύκλου της σειράς «Κάνε ότι κοιμάσαι»; «Έχω από τώρα προβληματιστεί, πρέπει και εγώ να προετοιμαστώ για το πώς μπορεί να είναι ένας άνθρωπος μετά από όλο αυτό. Γύρω στις 15 Ιουνίου ξεκινάμε γυρίσματα» εξηγεί ο Σπύρος Παπαδόπουλος στο Newsbeast.
«Γυρίζαμε μια σκηνή και σκεφτόμασταν μήπως είναι υπερβολική και την άλλη μέρα διαβάζαμε στις ειδήσεις κάτι πολύ χειρότερο»
Bullying, βία στα σχολεία, εγκληματικότητα είναι ορισμένα μόνο από τα θέματα που «άγγιξε» η σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» και όπως τόνισε ο Σπύρος Παπαδόπουλος: «Προσπαθήσαμε να ασχοληθούμε με την πραγματικότητα και με το τι γίνεται γύρω μας, με το σήμερα. Θεωρώ πολύ γενναίο εκ μέρους της ΕΡΤ να ασχοληθεί με τέτοια φλέγοντα ζητήματα. Γυρίζαμε μια σκηνή και σκεφτόμασταν μήπως είναι υπερβολική και την άλλη μέρα διαβάζαμε στις ειδήσεις κάτι πολύ χειρότερο».
Σε ότι αφορά τον «Νικόλα», τον χαρακτήρα που υποδύεται και ποιο είναι το μήνυμα που επιθυμεί να περάσει, ο Σπύρος Παπαδόπουλος ανέφερε πως: «Προσπαθούμε να πούμε ότι το κακό κυριαρχεί, φαίνεται και πουλάει αλλά το καλό έχει δύναμη. Απλά είναι πιο βραδυφλεγής η δύναμή του. Έχει τη δύναμή του και αυτό. Μπορεί να επικρατήσει. Υπομονή να έχεις και να είσαι ακούραστος. Γιατί δεν έχει άμεσα αποτελέσματα όπως το κακό. Για παράδειγμα σε ένα δευτερόλεπτο ρίχνεις μια μαχαιριά σε κάποιον αλλά για να τον κάνεις καλά μετά μπορεί να θέλεις έναν χρόνο. Αυτή είναι και η διαφορά του καλού σε σχέση με το κακό. Η ταχύτητα».