Η Χρύσα Ρώπα συνάντησε το βράδυ της Τρίτης (28/2) την Αννίτα Πάνια και τον Ηλία Ψινάκη στο «Έλεος!» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη και την βοήθεια που του είχε ζητήσει παλιότερα.

Η ηθοποιός, όπως αποκάλυψε, είχε προσέξει κάποια σημάδια κατάχρησης εξουσίας, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν περίμενε να συμβούν όλα αυτά που καταγγέλθηκαν.

«Σοκ μεγάλο. Είναι διαφορετικά για εμάς που ήμασταν κοντά και διαφορετικά για κάποιον που το μαθαίνει. Δηλαδή, αν μου έλεγες για τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, εντάξει. Αυτό ήταν κάτι που δεν ήθελες να συμβεί στη ζωή σου, να μην το ακούσεις. Δεν είχα αντιληφθεί κάτι τέτοιο. Είχα φοβερές αντιρρήσεις με τον τρόπο που διαχειριζόταν την εξουσία και για αυτό δεν βρεθήκαμε πολλές φορές στο θέατρο. Όταν είχα την αδερφή μου με καρκίνο, ακυρώθηκε η ασφάλεια και έπρεπε να βρω χρήματα. Δεν της είπα ότι πεθαίνει. Το αφήσαμε έτσι. Είχε και πολύ λίγο διάστημα. Πέρασα από όλα τα θέατρα και ζήτησα 5.000. Ο Πέτρος μου έδωσε 10.000 ευρώ, έκανα μια σειρά στην τηλεόραση και του τα γύρισα πίσω και μου τα γύρισε. Είναι τόσο μαύρο, τόσο σκοτεινό το δεύτερο μέρος του έργου που τι να πεις. Το σκέφτομαι συνέχεια, αλλά είναι τόσο σκοτεινό το άλλο, η κατάχρηση εξουσίας» είπε και πρόσθεσε:

«Ήταν σε άλλα επίπεδα ο Πέτρος, φαινόταν ένας πλούτος. Υπήρχε μια άνεση οικονομική. Όταν του δίνουν ένα θέατρο, εξαρτάσαι από αυτούς που έχουν την εξουσία. Ήμουν στο Παρίσι και επειδή είναι νέα γενιά που δεν συναντιόμαστε στις δουλειές, ντράπηκα που ήμουν τόσο έξω, που έπεσα τόσο έξω για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Στη δική μου ιστορία, με αφορούσε, γιατί ήμουν στο θέατρο με ένα από τα άτομα που κατήγγειλαν. Με βασάνιζε, γιατί δεν ήρθε κανείς να μου το πει; Δεν ήξεραν ότι είμαι και μαγκάκι;».

«Είμαι ενοχική και αυτό μου το πέρασαν αυτοί που με μεγάλωσαν – Έμαθα ότι είμαι υιοθετημένη στην είσοδο μιας πολυκατοικίας»

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για τα παιδικά της χρόνια και το πώς έμαθε ότι είναι υιοθετημένη, αλλά και τις ενοχές που έχει προς το πρόσωπό της.

Όπως παραδέχτηκε, την ενοχή της την πέρασαν οι γονείς της αφού και όταν έμαθε για υιοθεσία, πάλι οι θετοί γονείς της «έριξαν» την ευθύνη.

«Μου το έστειλαν να τα χρεώνω σε μένα αυτοί που με μεγάλωσαν. Για αυτό και αργώ σε πολλές περιπτώσεις αλλά το δουλεύω. Το βλέπω το μαχαιράκι, δεν έχει σημασία αν είναι πίσω. Πάντα το χρεώνω σε εμένα. Η αφετηρία και το τέλος είμαι εγώ, δεν βγαίνει αυτό. Το ωραιότερο πράγμα που έκανα στη ζωή μου είναι το παιδί μου. Η τρέλα είναι ένα μέσον να μη δείχνεις στους άλλους ότι είσαι στα όρια, είναι τακτική. Εγώ το έχω καταλάβει πια όταν είμαι χάι χούι, κάτι πάω να καλύψω. Όταν ο περίγυρος θέλουν να σε δουν κάτω από τη γη, χαίρονται αν τους το δείξεις.

Προσωπική ζωή σχεδόν ποτέ δεν είχα. Η βλαχάρα που πήγε στο Παρίσι, τελείωσε μια σχολή και ήρθε στην Αθήνα. Δεν είχα φίλους, δεν είχα ρίζες. Με την αδερφή μου μοιάζαμε πάρα πολύ. Τα αδέρφια δεν είναι πάντα ο ένας για τον άλλον. Έμαθα ότι είμαι υιοθετημένη στην είσοδο μιας πολυκατοικίας πάνω σε έναν καβγά για το εάν θα πάρουν γυναίκα να καθαρίσει τις σκάλες. Ο καβγάς αυτός έγινε με αφορμή εμένα. Ήμουν 12-13 ετών όταν το έμαθα και όταν ανεβήκαμε πάλι εγώ έφταιγα. Οι βιολογικοί μου γονείς ήταν ο θείος και η θεία μου. Δεν καταλάβαινα ότι έμοιαζα με την αδερφή μου ενώ εκείνη το ήξερε.

Μετά στη ζωή μου δεν είχα το “η μαμά, ο μπαμπάς”. Δεν έχει απελευθέρωση αυτό. Μου λείπει ακόμα, θα ήθελα να πάω σε μια θεία μου, να πάω στο πατρικό μου» εξομολογήθηκε.

Έπαθε «επιλεκτική κώφωση» όταν ρωτήθηκε για τον Θανάση Λάλα

«Επιλεκτική κώφωση» έπαθε η Χρύσα Ρώπα όταν άκουσε στην εκπομπή «Έλεος» το όνομα του πρώην συζύγου της, Θανάση Λάλα. Η Αννίτα Πάνια Κάποια θέλησε να μάθει πώς είναι η ζωή της ηθοποιού τα τελευταία χρόνια που έχει γίνει γιαγιά με την Χρύσα Ρώπα να απαντά: «Ο γιος μου δεν είναι στην Ελλάδα οπότε δεν έχω την καθημερινή έγνοια του. Όταν πηγαίνω στο Παρίσι έχει αυτός την έγνοια μου. Το παιδί μας, που τον Ιούνιο θα γίνει 8 ετών είναι ένα απίστευτο πράγμα. Είναι απίστευτο… Είναι ευτυχία».

Στη συνέχεια, η παρουσιάστρια θέλησε να μάθει αν η γέννηση του εγγονού της κατάφερε να αποκαταστήσει τη σχέση με τον πρώην σύζυγό της Θανάση Λάλα με την ηθοποιό να παθαίνει επιλεκτική κώφωση.

«Πω πω δεν άκουσα, τι είπες; Πω πω ξαφνικά ε; Κώφωση. Επιλεκτική κώφωση. Γιατρό έχεις εδώ; Κάποια πράγματα δεν ξεπερνιούνται. Για μερικούς ξεπερνιούνται. Γιατί δεν αναρωτιέσαι για αυτούς που είναι τόσο καλά πια; Τρώνε με την άλλη τη γυναίκα, το άλλο το παιδί κι είναι τόσο αγαπημένοι; Αφού είναι τόσο αγαπημένοι γιατί χωρίσατε μάνα μου; Αλλά, να σου πω και κάτι; Δε με νοιάζει, καλά κάνατε και χωρίσατε, αλλά μη θέλεις να το φορέσεις αυτό σε όλους. Γιατί η έλευση του εγγονιού να είναι λόγος να φτιάξουν τα πράγματα; Δε γίνεται, είναι παλαιολιθική αυτή η εποχή. Δεν τυχαίνει να είμαστε όλοι μαζί. Δεν το πάμε το μωρό, το πάω. Θα με πιάσει πάλι η κώφωση. Ακούω ένα σφύριγμα» πρόσθεσε.