Η επόμενη ημέρα του makeover βρήκε τα μοντέλα του GNTM ανανεωμένα κι έτοιμα να αντιμετωπίσουν νέες «μοντελικές» προκλήσεις. Στο επεισόδιο της Τρίτης (1/11) είδαμε ότι οι τέσσερις νέες παίκτριες δημιούργησαν ερωτηματικά στις παλιές και κανείς δεν γνωρίζει πως θα καταφέρουν να ανταποκριθούν σε συνθήκες συμβίωσης.

Το κλίμα ήρθαν για να ελαφρύνουν στο σπίτι η model instructor, Mary Vitinaros κι ο coach, Χρήστος Μπίρμπας. Όμως δεν ήταν μόνοι τους, καθώς η influencer, instagram expert και hostess του GNTM 5, Έλενα Γαλύφα, εμφανίστηκε στο σπίτι και κάλεσε τα κορίτσια για ένα mini-masterclass στο ύπαιθρο και με props δύο λεκάνες τουαλέτας, όπου απαιτούσε τα κορίτσια να βγουν από το comfort zone τους και να αναπαραστήσουν αυτή την τεράστια τάση των social media.

Τάσος Σοφρωνίου: «Είσαι ύπουλο ποταμάκι»

Έπειτα ακολούθησε η φωτογράφηση αποχώρησης με τα μοντέλα να καλούνται να συνεργαστούν και να μοιραστούν ένα… μπικίνι, να αφήσουν τα σώματά τους να μιλήσουν, να ποζάρουν σε μία πισίνα στον φωτογραφικό φακό του Joey Leo, περνώντας το μήνυμα του body positivity και καταρρίπτοντας τον όρο body shaming.

Συγκεκριμένα, τα κορίτσια θα φωτογραφίζονταν σε ζευγάρια με τη μία από τις δύο να φοράει μόνο το πάνω μέρος του μπικίνι και την άλλη μόνο το κάτω.

Η Γιέβα έπρεπε να καθορίσει τα ζευγάρια στο GNTM, αλλά και να δώσει το disadvantage σε μία συμπαίκτριά της. Συγκεκριμένα το ζευγάρι της Γιέβας θα έπρεπε να φωτογραφηθεί δύο φορές, και θα κρινόταν για τη χειρότερή της φωτογραφία από τις δύο. Η νεαρή παίκτρια δήλωσε πως δεν θα είναι το ίδιο γλυκιά, όπως σε προηγούμενη φορά της και τα σχόλια Τάσου Σοφρωνίου ήταν χαρακτηριστικά. «Γιέβα είσαι ύπουλο ποταμάκι. Τα κάνεις λίγο μύλος… Να σου πω αυτό το μικρό είναι έγκλημα εν εξελίξει. Μικρό στο μάτι, μεγάλο στη στρατηγική από ότι φαίνεται».

Βέβαια, ορισμένες από τις συμπαίκτριές στο GNTM δεν χάρηκαν και τόσο με τις επιλογές της και τις χαρακτήρισαν ως πονηρές και στρατηγικές κινήσεις..

Η Γιέβα δημιούργησε τα εξής ζευγάρια:

Κότυ – Μαρία

Μαρίτα – Δέσποινα

Γεωργιάννα – Μικαέλα

Μάρα – Γρηγοριάνα

Ζωή – Αλεξία

Βικτώρια – Ντορέλα

Μύρια – Ραφαέλα

Ειρήνη – Κάτια

Γιέβα – Κάτια

Αυτά τα δύο μοντέλα είχαν την καλύτερη φωτογραφία

Αφού η Βίκυ Καγιά συνεχάρη τα κορίτσια για το μήνυμα του body positivity που πέρασαν μέσα από τη φωτογράφιση, έδωσε την καλύτερη φωτογραφία όχι σε μια διαγωνιζόμενη αλλά σε δύο, αφού σύμφωνα με το concept όλες οι παίκτριες φωτογραφήθηκαν ως ζευγάρι.

Η κριτής κάλεσε μπροστά την Κότυ και τη Μαρία, αλλά και τη Μαρίτα με τη Δέσποινα. «Η δουλειά ανήκει δικαιωματικά στο ζευγάρι Μαρία και Κότυ» είπε ενθουσιασμένη η Βίκυ. «Μα τι αλληλεγγύη είναι αυτή!» συμπλήρωσε αφού τα τέσσερα κορίτσια αγκαλιάστηκαν με την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Η Μικαέλα αναφέρθηκε στα διπλά disadvantage που θα έχουν οι δύο παίκτριες, ενώ η Κότυ αναφέρθηκε στην… ύπουλη πλευρά του χαρακτήρα της που ακόμα δεν έχει βγάλει στην επιφάνεια. «Μπορεί αυτήν τη φορά να παίξω ύπουλη μπαλίτσα», δήλωσε στην κάμερα.

Ντορέλα ή Βικτώρια; Ποια αποχώρησε;

Στο συγκεκριμένο concept, οι νέες παίκτριες φάνηκαν να δυσκολεύονται και να μην μπορούν να αποδώσουν με επιτυχία το ζητούμενο. Στην τέταρτη καρέκλα της κριτικής επιτροπής κάθισε ως guest η σχεδιάστρια Στεφανία Φραγκίστα.

Στο bottom two έμειναν τα ζευγάρια Ντορέλα – Βικτώρια και Γιέβα – Κάτια.

Η Βίκυ Καγιά πριν ανακοινώσει το αποτέλεσμα τις ενημέρωσε ότι οι κριτές σκέφτονταν να αποχωρήσουν δύο έναντι μίας.

Έκανε ένα σύντομο μίτινγκ με τους υπόλοιπους κριτές προκειμένου να αποφασιστεί εάν κάποιος επιπλέον θα φύγει ή όχι από το παιχνίδι.

Τελικά η Γιέβα και η Κάτια πέρασαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού και για τη Ντορέλα ήταν σύντομο το «ταξίδι» καθώς ήταν μια από τις τέσσερις κοπέλες που μπήκαν στο GNTM5 στο επεισόδιο της Δευτέρας (31/1) και λίγες ώρες μετά αποχώρησε. Η διαγωνιζόμενη τα πήγε άσχημα στη φωτογράφηση και χαντάκωσε και την Βικτώρα, που είχε ένα πολύ πιο άρτιο αποτέλεσμα.

Η 18χρονη που ζει στα Μάλια της Κρήτης αποφάσισε να βάλει για λίγο στον «πάγο» τις σπουδές της στην Εγκληματολογία σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας για να κυνηγήσει το όνειρό της, το μόντελινγκ, όμως δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στα υψηλά standards του GNTM.

Η Ντορέλα φωτογραφήθηκε μαζί με τη Βικτώρια και η πόζα της ήταν, σύμφωνα με τη γνώμη των καταξιωμένων κριτών, η λιγότερο σωστή από των υπόλοιπων 16 κοριτσιών.

«Ο αδύναμος κρίκος σε αυτό το ζευγάρι ήταν η Ντορέλα. Βικτώρια παραμένεις, συγχαρητήρια. Ήθελα τόσο να σε δω να κάνεις πράγματα. Εδώ είναι διαγωνισμός όμως» είπε η Βίκυ Καγιά στο 18χρονο κορίτσι και πρόσθεσε: «Αγάπη μου έχεις γεννηθεί μοντέλο. Είσαι model material!».

Οι κριτές τόνισαν στις διαγωνιζόμενες ότι έχουν υψηλές προσδοκίες και πως όλες τους πρέπει να δίνουν το 100% των δυνάμεών τους στις δοκιμασίες γιατί δεν αρκεί να είναι μόνο όμορφες. Τα «κλικ» φέρνουν τις δουλειές, τα «κλικ» κάνουν το μοντέλο.