Ο Σπύρος Μπιμπίλας βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (13/09) στο δικαστήριο όπου κατέθεσε στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, μόλις έφτασε στο δικαστήριο περικυκλώθηκε από τους δημοσιογράφους που ήθελαν μια δήλωσή του.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας δεν ήθελε να απαντήσει σε καμία ερώτηση λέγοντας διαρκώς ότι ό,τι είναι να πει θα το πει στη δικαστική αίθουσα. Οι δημοσιογράφοι συνέχιζαν να του κάνουν ερωτήσεις και εκείνος φανερά εκνευρισμένος τους είπε: «Αυτό που κάνετε είναι γελοίο, με συγχωρείτε πάρα πολύ, δεν θα απαντήσω, μόνο στο δικαστήριο».

Στην εκπομπή «Super Κατερίνα» σχολιάστηκε η συμπεριφορά του Σπύρου Μπιμπίλα προς τους δημοσιογράφους και οι συντελεστές διχάστηκαν.

«Υπάρχει κι άλλος τρόπος, να φύγεις και να πεις “παιδιά θα τα πούμε μετά”» ανέφερε η Κατερίνα Καινούργιου με τον Γρηγόρη Γκουντάρα να παίρνει το μέρος του Σπύρου Μπιμπίλα. «Είναι άνθρωπος, εκείνη την στιγμή αντέδρασε ανθρώπινα και είπε αυτό» είπε ο Γρηγόρης Γκουντάρας.

Ανάλογη άποψη είχε και ο Ανδρέας Μικρούτσικος όμως ο οποίος ανέφερε: «Πόσες φορές έφυγε λέγοντας “θα τα πω μετά”. Τις μέτρησα. 4 και επέμεναν. Ε, είναι άνθρωπος και του ξέφυγε. Ο ίδιος θα πει μου ξέφυγε. Αλλά, 4 φορές, γιατί τέτοια επιμονή».

«Τον Σπύρο τον αγαπάμε και τον στηρίζουμε. Αλλά αυτή η επίθεση σε δημοσιογράφους που ξέρει χρόνια, νομίζω ότι δεν υπήρχε λόγος» πρόσθεσε η Κατερίνα Καινούργιου.

Ο Γιάννης Πουλόπουλος είχε αντίθετη άποψη και φανερά εκνευρισμένος με την επιμονή, κυρίως του Ανδρέα Μικρούτσικου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχει ένα θεσμικό ρόλο και οφείλει να σεβαστεί τους δημοσιογράφους που κάνουν τη δουλειά τους. Με βγάζετε έξω από τα ρούχα, μη με τρελαίνεται τώρα. Δημοσιογραφικά με ενοχλεί κάποιος να χαρακτηρίζει γελοία τη δουλειά των δημοσιογράφων, όταν οι ίδιοι οι άνθρωποι έχουμε προβάλει αυτό που θέλουν να πουν άπειρες φορές. Το θεωρώ ύβρις αυτό το πράγμα».