Η αποχώρηση του Ναπολέοντα Μήτση ήταν τεράστια έκπληξη για τον διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να μονοπωλεί στις συζητήσεις στο σπίτι του GNTM 4 στο επεισόδιο της Δευτέρας (06/12). Το σίγουρο είναι πως με κάθε αποχώρηση ανοίγεται ακόμα περισσότερο ο δρόμος προς την κορυφή, με τα κορίτσια να έχουν σημειώσει -μέχρι στιγμής- τις πιο δυνατές επιδόσεις.

Την αποχώρηση του Ναπολέοντα από το σπίτι του ριάλιτι μόδας, γιόρτασε η Κυβέλη. Και αυτό καθώς η διαγωνιζόμενη χάρισε… φαρμακερές ατάκες για ακόμα μια φορά.

Μια πρόσκληση του Άγγελου Μπράτη οδήγησε τους top 6 σε ένα στούντιο, για μια μέρα γεμάτη μόδα και χρώματα. Μέσα από τη χρωματολογία και τους κανόνες της, τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό μάθημα με τους Άγγελο Μπράτη και Ζενεβιέβ Μαζαρί, με τη δράση να καταλήγει σε μια πολύ ιδιαίτερη φωτογράφηση.

Φορώντας ρούχα Angelos Bratis, τα μοντέλα δέχονταν χρωματικές παρεμβάσεις επί τόπου, καθώς πόζαραν με cool διάθεση για τον φακό της Αθηνάς Λιάσκου. Ο στόχος του μαθήματος ήταν τα παιδιά να βιώσουν τη live δημιουργία ενός ρούχου αλλά και να προκύψει μια σειρά από εικαστικές λήψεις, που θα εντάσσονταν στο site του σχεδιαστή.

Με την εμπειρία της πρώτης μέρας, το γράμμα για τη νέα δοκιμασία αποχώρησης δημιούργησε την εντύπωση πως το μάθημα τέχνης θα συνεχιζόταν και στο διαγωνιστικό σετ. Η διαφημιστική φωτογραφική καμπάνια για το αυτοκίνητο – έπαθλο του GNTM 4 εμπνέεται από μία από τις πιο εμβληματικές στιγμές της μόδας διαχρονικά.

Και αυτή η στιγμή δεν είναι άλλη από το κλείσιμο του show του Alexander McQueen για την Άνοιξη/Καλοκαίρι του 1999 με πρωταγωνίστρια την Shalom Harlow, που αποτέλεσε πραγματική τομή στη μόδα για τη μετάβαση της στον 21ο αιώνα.

Η art director του διαγωνισμού μόδας Ζενεβιέβ Μαζαρί, μάλιστα, δεν έκρυψε την συγκίνησή της κατά την προβολή ενός βίντεο το οποίο προβλήθηκε λίγο πριν τη νέα δοκιμασία.

Το concept προσαρμόστηκε και αναβίωσε με πολλή συγκίνηση για χάρη του διαγωνισμού, καθώς αποκλειστικά για το GNTM 4 κατασκευάστηκαν ειδικές κεφαλές, που πετούν χρώμα και προσαρμόζονται σε ρομποτικούς βραχίονες.

Τα μοντέλα φόρεσαν custom-made ρούχα Angelos Bratis και έγιναν ζωντανοί εικαστικοί καμβάδες, σε μια fashion χορογραφία με τα ρομπότ.

Ενώ θα χόρευαν δύο ρομπότ θα τους ψέκαζαν δημιουργώντας την τελική μορφή του ρούχου.

Η Όλγα ως νικήτρια της προηγούμενης δοκιμασίας είχε αβαντάζ ένα λεπτό έξτρα χρόνο από το κανονικό ενώ δύο ήταν οι παίκτες που πήραν ντισαβαντάζ.

Το πρώτο χαντάκωμα το πήρε η Κυβέλη που σήμαινε καμία καθοδήγηση από τους coaches, ενώ το δεύτερο η Ειρήνη που θα πόζαρε μόλις για ένα λεπτό.

Το λυρικό αποτέλεσμα απαθανάτισε ο φωτογράφος Αντώνης Γιαμούρης σε μια διπλή λήψη, που συνόψιζε απόλυτα τη φιλοσοφία και το ύφος της καμπάνιας του αυτοκινήτου.

Σε μια δοκιμασία που τα πράγματα, όμως, δεν κύλησαν για την Όλγα έτσι όπως θα περίμενε.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του σετ της, η όμορφη διαγωνιζόμενη που αποτελεί για πολλούς φαβορί του ριάλιτι μόδας… τα θαλάσσωσε! Η Ζενεβιέβ Μαζαρί και ο Γιώργος Καράβας προσπαθούσαν, μάταια, να την βοηθήσουν ενώ οι συμπαίκτριες της παρατηρούσαν την αδυναμία της Όλγας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτού του κόνσεπτ.

«Δεν έτρεμα το άγχος, έτρεμα επειδή δεν ένιωθα σταθερά τα πόδια μου. Γενικά δεν νιώθω πολύ καλά. Δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ και άρχισα λίγο να μαυρίζω» σημείωσε χαρακτηριστικά στην κάμερα η παίκτρια του GNTM.

«Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ γιατί το κόνσεπτ ήταν πάρα πολύ όμορφο. Το χάλασα! Τώρα, νιώθω να τρέμουν ακόμα τα πόδια μου και να ‘χω μαυρίσει» συμπλήρωσε απογοητευμένη η Όλγα.

Κάπως έτσι έφτασε ένα ακόμα πλατό ετυμηγορίας, με τους τέσσερις κριτές, Άγγελο Μπράτη, Ισμήνη Παπαβλασοπούλου, Ζενεβιέβ Μαζαρί, Δημήτρη Σκουλό, να καλούνται να κρίνουν μια σειρά από πολύ εντυπωσιακές λήψεις. Τα άκρα, η διάδραση με τα ρομπότ και η έκφραση, είναι τα σημεία προσοχής τα οποία θα διαμορφώσουν και το αποτέλεσμα.

Οι κριτές στο πλατό διέκριναν τις αστοχίες αλλά ενθουσιάστηκαν παράλληλα με όσους κατάφεραν να αποδώσουν απόλυτα το ζητούμενο.

Το καλύτερο κλικ είχε ο Κωνσταντίνος που ήταν και αυτός που αποθεώθηκε από όλους τους κριτές.

Στους bottom 2 βρέθηκε ο Αγγαίος και η Αγάπη.

Λίγο μετά την κριτική που δέχθηκε, ενώ είχε περάσει η σειρά της, η παίκτρια του ριάλιτι δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την ένταση της.

Κάτι που βεβαίως πρόσεξε αμέσως ο Άγγελος Μπράτης. «Τίποτα… Μια χαρά είμαι… Τίποτα… Είναι κάτι δικό μου, δεν… Δεν έχει σχέση με την κριτική σαν κριτική, απλά στεναχωρέθηκα γιατί ήξερα πόσο σημαντικό είναι για σας! Δεν μπορώ να μιλήσω… Ήθελα να φέρω ένα αποτέλεσμα που θα σας κάνει περήφανους» σημείωσε χαρακτηριστικά η Αγάπη ξεσπώντας σε κλάματα.

Τότε, έσπευσαν αμέσως κοντά της και οι τέσσερις κριτές του GNTM προκειμένου να την αγκαλιάσουν και να την ηρεμήσουν.

«Η αγκαλιά που μου έκαναν έφτιαξε πάρα πολύ τη διάθεση μου και αισθάνθηκα καλύτερα» ομολόγησε η Αγάπη στην κάμερα του GNTM. Ξέρω ότι μπορούσα όμως να κάνω κάτι καλύτερο και άρα μια απογοήτευση υπάρχει».

Η Αγάπη ήταν και η παίκτρια που αποχώρησε λίγο πριν από τον ημιτελικό.

Οι κριτές την αποχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτια και της έδωσαν τις καλύτερες ευχές για ένα λαμπρό μέλλον.