Ο Οκτώβριος είναι εδώ και είναι γεμάτος με νέες σειρές αλλά και πολλές που επιστρέφουν ύστερα από την παύση τους λόγω της πανδημίας. Αυτός ο μήνας αποτελείται κυρίως από δραματικές και σειρές τρόμου, καθώς είναι και ο μήνας του Halloween. Ας ρίξουμε μία ματιά στις πιο καυτές πρεμιέρες αυτού του μήνα.

Νέες σειρές

1. ΤWD: World Beyond, AMC, (4 Οκτωβρίου)

To World Beyond είναι το 2ο spin-off του The Walking Dead Universe ύστερα απο το Fear. Το AMC, όπως μας ενημερώνει το lordoftheseries.gr έχει ήδη ανακοινώσει πως η σειρά θα αποτελείται μόνο από 2 σεζόν. Έχοντας περάσει 10 χρόνια απο την αρχή της αποκάλυψης, η υπόθεση της σειράς επικεντρώνεται σε ένα γκρουπ εφήβων, οι οποίοι αποτελούν την πρώτη γενιά παιδιών που μεγάλωνουν κατά την διάρκεια της αποκάλυψης. Ορισμένοι από αυτούς θα γίνουν ήρωες και ορισμένοι από αυτούς θα γίνουν οι κακοί της υπόθεσης. Το τέλος του κόσμου φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχη του δίκου τους.

Υπάρχει trailer για να τσεκάρω την σειρά; Ναι. Μπορείτε να το τσεκάρετε εδώ.

Πόσα επεισόδια θα έχει ο 1ος κύκλος και κάθε πότε θα προβάλλονται; O 1ος κύκλος θα έχει συνολικά 10 επεισόδια και θα προβάλλονται εβδομαδιαίως. Το πρώτο επεισόδιο κάνει πρεμιέρα στις 4 Oκτωβρίου στην Αμερική.

Γιατί αξίζει να δώσω μία ευκαιρία στην σειρά; Εάν είστε λάτρεις του The Walking Dead Universe, αξίζει να δώσετε στην σειρά μία ευκαιρία.

2. The Right Stuff, Disney+, (9 Οκτωβρίου)

Το The Right Stuff είναι η νέα δραματική σειρά της Disney +, η οποία θα έχει ως θέμα την ιστορία των Mercury Seven, ενός γκρουπ αστροναυτών, οι οποίοι μέσα από διάφορα τεστ και πειράματα θα δουν την ζωή τους να αλλάζει για πάντα. H 1η σεζόν θα ακολουθήσει τους πρωταγωνιστές απο την Έρημο Μοχάβι εώς το διάστημα, με τις μελλοντικές σεζόν να επικενρώνονται στο μεγαλύτερο επίτευγμα του ανθρωπίνου γένους: την προσγείωση στο φεγγάρι. Η σειρά είναι βασισμένη στην ομότιτλη νουβέλα από τον Tom Wolfe ενώ έχει γίνει και ταινία το 1983 από τον Philip Kaufman. Στην σειρά θα δούμε επίσης ένα εξαιρετικά μεγάλο καστ ηθοποιών.

Υπάρχει trailer για να τσεκάρω την σειρά; Ναι. Μπορείτε να το δείτε εδώ.

Πόσα επεισόδια θα έχει ο 1ος κύκλος και κάθε πότε θα προβάλλονται; O 1ος κύκλος θα έχει συνολικά 8 επεισόδια και θα προβάλλονται εβδομαδιαίως. Τα 2 πρώτα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα μέσα απο την Disney + στις 9 Οκτωβρίου.

Γιατί αξίζει να δώσω μία ευκαιρία στην σειρά; Αρκετά ακριβή παραγωγή και μία σειρά με ιστορικό περιεχόμενο που αφορά την προσπάθεια του ανθρώπου για την επίτευξη του ακατόρθωτου.

3. Τhe Haunting of Bly Manor, Netflix (9 Οκτωβρίου)

Το The Haunting of Bly Manor είναι ίσως η πιο πολυαναμενόμενη πρεμιέρα αυτού του μήνα. Το 2ο μέρος της ανθολογίας τρόμου The Haunting, είναι μία αυτοτελή ιστορία βασισμένη στις ιστορίες φαντασμάτων του Henry James. Η ιστορία επικεντρώνεται στους ένοικους του Bly Manor και στην αφίξη μίας γυναίκας η οποία καλείται να βοηθήσει στην φρόντιδα δύο παιδιών και η οποία θα αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι υπάρχουν φαντάσματα που στοιχείωνουν την έπαυλη. Σε αντίθεση με το Hill House, το Βly Manor είναι μία μίξη μίας ιστορίας φαντασμάτων αλλά και μία ιστορία αγάπης. Το Hill House έθεσε τον πήχη ψηλά και μένει να δούμε αν το Bly Manor θα κάνει το ίδιο!

Υπάρχει trailer για να τσεκάρω την σειρά; Ναι. έχουν κυκλοφορησει 2 και μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ.

Πόσα επεισόδια θα έχει ο κύκλος και κάθε πότε θα προβάλλονται; Η σεζόν θα έχει 9 επεισόδια και θα είναι όλα διαθέσιμα στο Netflix στις 9 Οκτωβρίου.

Γιατί αξίζει να δώσω μία ευκαιρία στην σειρά; Αν κρίνουμε από την ποιότητα και την αισθητική του Hill House, το Bly Manor σίγουρα έχει μπει στην λίστα όσων είναι φαν των σειρών τρόμου.

4. Μarvel’s Helstrom, Hulu (16 Οκτωβρίου)

Μία ακόμη σειρά τρόμου/φαντασίας που ανυπομονούμε είναι το Helstrom. Η σειρά είναι βασισμένη στους χαρακτήρες των κόμικ της Marvel, Daimon και Satana Helstrom. H σειρά ακολουθεί την ιστορία των αδελφών Daimon και Ana, τα παιδιά ενός πανίσχυρου serial killer καθώς προσπαθούν να κυνηγήσουν υπερφυσικά όντα και να προστατέψουν την ανθρωπότητα. Η σειρά αποτελεί την πρώτη προσθήκη των σειρών της Marvel με τίτλο Adventure Into Fear. Ο Tom Austen και η Sydney Lemmon θα βρίσκονται στους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Daimon και της Ana αντίστοιχα. Η σειρά μας θύμισε λίγο Constanine από το trailer, και η ατμόσφαιρα θα λέγαμε είναι αρκετά εντυπωσιακή!

Υπάρχει trailer για να τσεκάρω την σειρά; Ναι. έχουν κυκλοφορήσει 2 και μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ.

Πόσα επεισόδια θα έχει ο 1ος κύκλος και κάθε πότε θα προβάλλονται; O 1ος κύκλος θα έχει συνολικά 10 επεισόδια και θα είναι όλα διαθέσιμα στις 16 Οκτωβρίου μέσα από το Hulu.

Γιατί αξίζει να δώσω μία ευκαιρία στην σειρά; Εάν είστε φαν των σειρών της Marvel από την εποχή του Netflix αλλά και γενικότερα των πρότζεκτ της Marvel, αξίζει να ρίξετε μία ματιά.

5. Τhe Queen’s Gambit, Netflix (23 Οκτωβρίου)

Το Νetflix επενδύει και στις μινι σειρές με το The Queen’s Gambit να είναι μία ακόμη μεγάλη πρεμιέρα για την συνδρομητική υπηρεσία αυτόν τον μήνα. Η σειρά είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Walter Tevis και ακολουθεί την ζωή ενός παιδιού θαύμα της Beth Harmon, καθώς μάχεται με τον εθισμό της στην προσπάθεια της να γίνει η καλύτερη παίκτρια σκάκι στον κόσμο. Scott Frank και Allan Scott είναι οι δύο δημιουργοί της τηλεοπτική μεταφοράς του βιβλίου με το ανερχόμενο αστέρι, Anya Taylor-Joy να βρίσκεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Beth Harmon.

Υπάρχει trailer για να τσεκάρω την σειρά; Ναι. Μπορείτε να δείτε το πιο πρόσφατο trailer εδώ.

Πόσα επεισόδια θα έχει η σειρά και κάθε πότε θα προβάλλονται; Η σειρά θα αποτελείται από 6 επεισόδια και θα είναι όλα διαθέσιμα στις 23 Οκτωβρίου.

Γιατί αξίζει να δώσω μία ευκαιρία στην σειρά; Λίγα επεισόδια και όλα διαθέσιμα κατευθείαν. Η συμπαθητική Anya Taylor-Joy στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

6. Τhe Undoing, HBO, (25 Οκτωβρίου)

Το The Undoing είναι μία μίνι δραματική σειρά του HBO, η οποία βασίζεται στο βίβλιο You Should Have Known από την Korelitz. Η σειρά επικεντρώνεται στην Grace Fraser, μια επιτυχημένη ψυχοθεραπεύτρια, η οποία λίγες εβδομάδες πριν την κυκολοφορία του πρώτου της βιβλίου, ανακαλύπτει ορισμένα σκοτεινά μυστικά για το παρελθόν του άντρα της, τα οποία βάζουν σε κίνδυνο της οικογένειά της. Η Nicole Kidman βρίσκεται στον ρόλο της Grace και ο Hugh Grant στον ρόλο του Mike Fraser. Η σειρά ήταν αρχικά να κάνει πρεμιέρα στις 10 Μαΐου αλλά καθυστέρησε λόγω της πανδημίας.

Υπάρχει trailer για να τσεκάρω την σειρά; Ναι. Μπορείτε να δείτε το πιο πρόσφατο trailer εδώ.

Πόσα επεισόδια θα έχει ο κύκλος και κάθε πότε θα προβάλλονται; H σειρά θα έχει συνολικά 6 επεισόδια και θα προβάλλονται εβδομαδιαίως. Το πρώτο επεισόδιο κάνει πρεμιέρα στις 25 Οκτωβρίου στην Αμερική.

Γιατί αξίζει να δώσω μία ευκαιρία στην σειρά; Nicole Kidman και Hugh Grant είναι ο λόγος που θα άξιζε να δώσετε μία ευκαιρία. Η σειρά αποτελείται επίσης από μόλις 6 επεισόδια και είναι ιδανική για όσους δεν ψάχνουν κάτι με πολλές σεζόν.

7. Τruth Seekers, Prime Video (30 Οκτωβρίου)

Το Truth Seekers είναι μία σειρά που συνδυάζει κωμωδία και τρόμο για να μας αφηγηθεί μία ιστορία που μας θυμίζει λίγο Ghostbusters. Η σειρά επικεντρώνεται σε ένα γκρουπ ερευνητών του υπερφυσικού καθώς ταξιδεύουν σε διάφορα στοιχειωμένα μέρη στην Βρετανία. Όταν όμως αρχίζουν και συναντούν υπερφυσικά όντα όλο και πιο συχνά αρχίζουν να αποκαλύπτουν μία συνομωσία που ίσως να κρίνει και το μέλλον της ανθρωπότητας. O Nick Frost είναι ένας εκ των δημιουργών της σειράς και βρίσκεται και σε έναν εκ των πρωταγωνιστικών ρόλων καθώς υποδύεται ένα από τα βασικά μέλη του γκρουπ ονόματι Gus.

Υπάρχει trailer για να τσεκάρω την σειρά; Ναι. Έχουν κυκλοφορήσει 2 και μπορείτε να τα βρείτε εδώ και εδώ.

Πόσα επεισόδια θα έχει η σειρά και κάθε πότε θα προβάλλονται; Ο 1ος κύκλος θα έχει 8 επεισόδια και τα πρώτα 2 θα είναι διαθέσιμα στις 30 Οκτωβρίου στο Amazon Prime.

Γιατί αξίζει να δώσω μία ευκαιρία στην σειρά; Εάν σας αρέσουν οι σειρές με υπερφυσικά που έχουν και μία δόση χιούμορ, τότε σίγουρα αξίζει να την τσεκάρετε.

Σειρές που επιστρέφουν

Αξίζει να κάνουμε και μία σύντομη αναφορά και σε ορισμένες δημοφιλείς σειρές που επιστρέφουν. Κάποιες από αυτές δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν την σεζόν τους λόγω της πανδημίας και κάποιες επιστρέφουν με ολοκαίνουργια σεζόν.