Το «Big Brother» μετρά αντίστροφα μέχρι τη μέρα της μεγάλης πρεμιέρας και τόσο οι άνθρωποι της παραγωγής όσο και ο παρουσιαστής Χάρης Βαρθακούρης βρίσκονται σε πυρετό προετοιμασιών.

Από τη Σοφία Πελεκάνου

Οι πόρτες του σπιτιού που θα φιλοξενήσει τους παίκτες πρόκειται να ανοίξει και επίσημα στις 30 Αυγούστου όπου οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν, μετά από 20 ολόκληρα χρόνια, θα δουν στους δέκτες τους ξανά το σήμα του «Big Brother» μέσα από την συχνότητα ΣΚΑΪ.

Την Τρίτη, ο «Μεγάλος Αδερφός» άνοιξε τις πόρτες του για τους δημοσιογράφους και ο Χάρης Βαρθακούρης μίλησε στο newsbeast.gr για τη σύγκριση με τον «παλιό» Ανδρέα Μικρούτσικο και εξήγησε τι τον κέντρισε στην πρόταση του ΣΚΑΪ και είπε το μεγάλο «ναι».

Τι ήταν αυτό που σας «κέντρισε» το ενδιαφέρον στην πρόταση του ΣΚΑΪ και είπατε «ναι» για την παρουσίαση του «Big Brother»; 

O λόγος που δέχθηκα αυτήν την πρόταση ήταν πως ήταν η πιο μακριά από μένα, η λιγότερο προβλέψιμη. Το να με δεις κριτική επιτροπή σε ένα talent show ή σε κάτι το οποίο είναι κοντά στη μουσική, δεν θα σου έκανε καμία εντύπωση. Το να με δεις όμως εδώ είναι μια πρόκληση για μένα και έκπληξη για σένα. Ο τρόπος που με προσέγγισε ο ΣΚΑΪ και οι άνθρωποι του και αυτά που μου είπαν με ιντρίγκαραν και με έκαναν να σκεφτώ ότι ίσως κάποιοι βλέπουν στον εαυτό μου πράγματα που δεν έχω δει εγώ ή δεν βλέπω εγώ. Αυτό το εξέλαβα ως πρόκληση. Σκέφτηκα ότι δεν μπορεί να είναι τυχαία η επιλογή τους, δεν έκαναν zapping και με πέτυχαν στο Globetrotters και είπαν ας πάρουμε αυτόν. Κάπως θα σκέφτηκαν, κάτι θα σκέφτηκαν, κάτι θα είδαν και μπήκα στο τριπάκι ότι θέλω να τους ανταμείψω για το ρίσκο που παίρνουν, γιατί σίγουρα είναι ρίσκο να παίρνεις έναν άνθρωπο εντελώς άπειρο, από έναν άλλο χώρο και να τον πετάξεις στα βαθιά ουσιαστικά, γιατί δεν είναι ότι έχω κάνει 2-3 χρόνια τηλεόραση και μπορείς να πεις «ναι, είναι απολύτως φυσιολογικό η εξέλιξη από το προηγούμενο βήμα στο να παρουσιάσει το μεγαλύτερο reality όλων των εποχών παγκοσμίως». Για μένα η πρόκληση είναι ένας πολύ μεγάλος παράγοντας. Θα πάω πιο πίσω, δεν μ’αρέσουν οι γυναίκες που μου την «πέφτουν» γιατί είναι έτοιμο στο πιάτο, θέλω το κυνήγι. Εδώ ναι μεν μου την «έπεσαν», γιατί έτσι είναι η συνθήκη, να σε προσεγγίσουν εκείνοι αλλά το γεγονός ότι ο στόχος που είναι μπροστά μου είναι κάτι το οποίο δεν μου είναι εύκολο είναι αυτό που με έκανε τελικά να πω «ναι».

Σας φοβίζει το γεγονός ότι μπορεί να σας συγκρίνουν με τον Ανδρέα Μικρούτσικο;

Θεωρώ αναπόφευκτο ότι θα γίνει αυτή η σύγκριση αλλά το θεωρώ και άσκοπο διότι είναι μια εντελώς διαφορετική συνθήκη αυτή του 2020 με αυτήν την συνθήκη που υπήρχε 20 χρόνια πριν. Είναι διαφορετικές οι ανάγκες, οι ανοχές μας, πολύ πιο εύκολα μπορούμε να δούμε κάποια πράγματα τώρα στην τηλεόραση απ’ ότι θα τα βλέπαμε 20 χρόνια πριν, συμπεριφορές, χαρακτήρες, στάσεις, πολιτικές πεποιθήσεις, σεξουαλικές πεποιθήσεις κλπ θα είναι σα να συγκρίνεις δυο ανόμοια πράγματα. Ωστόσο η παρουσία του δίπλα μου, για μένα όπως την εκλαμβάνω, είναι και πιστοποίηση της επιλογής του καναλιού και ως άτυπη παράδοση σκυτάλης από τον παλιό στο νεότερο οπότε ότι και να πουν ότι και να γράψουν, σωστό λάθος, δίκαιο ή άδικο, δεν με πειράζει, δεν θα με πειράξει και είμαι και ένας άνθρωπος που αποφεύγω να διαβάζω ότι γράφεται για μένα. Στην τελική καινούργιος είμαι, «δικαιούμαι» και λάθη να κάνω, όπως και μια περίοδο χάριτος.

Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας στον ρόλο του παρουσιαστή;

Δεν μπορώ να είμαι αυστηρός γιατί ο ρόλος του συγκεκριμένου παρουσιαστή στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι να είναι αντικειμενικός. Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να βγάλω 100% τον πραγματικό μου εαυτό γιατί ακόμα και αν θέλω κάτι να κρίνω ή να πάρω θέση δεν μου επιτρέπεται. Θα προσπαθήσω να το δαμάσω αυτό. Θα είμαι πιο συντονιστικός, ωστόσο κανείς δεν μου απαγορεύει στον διάλογο που θα έχω με τους ανθρώπους να δείξω προς τα πού κλίνω χωρίς να είναι απολύτως σαφές.

Έπεσαν οι υπογραφές στο νέο συμβόλαιο με τον ΣΚΑΪ

Ο Χάρης Βαρθακούρης, μετά την παρουσίαση του νέου σπιτιού του «Big Brother» στους δημοσιογράφους, αποκάλυψε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram πως υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον ΣΚΑΪ.

«Πολύς κόσμος με ρωτάει όταν με συναντάει στη λαϊκή της γειτονιάς μου: ΧΑΡΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ *ΤΟΣΟ* ΣΟΒΑΡΟΣ;

Να μην σας τα πολυλογώ, εχθές δείξαμε σε δημοσιογράφους το σπίτι στο οποίο θα συγκατοικήσουν οι 16 άνθρωποι που θα διαγωνιστούν στο @bigbrother_gr. Δείξαμε την κηπάρα με την πισινάρα και το τζακούζι, σαλόνι, κουζίνα, μπάνια, υπνοδωμάτια καθώς και το κελί στο οποίο θα φυλακίζονται όσοι τιμωρούνται.

Ωστόσο, λόγω κορωνοϊου, χρειάστηκε να τροποποιήσουμε και το συμβόλαιό μου με το ΣΚΑΙ (διάρκειες κτλ).
Την προηγούμενη φορά το υπέγραψα πεντασόβαρος στα γραφεία κάτω στον Φάληρο (μάρτυράς μου η φωτογραφια που ανέβασα στις 19 Φεβρουαρίου).

ΑΥΤΗ τη φορά όμως υπέγραψα (λιγότερο σοβαρός) ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ BIG BROTHER!!!

Σημαδιακό;

Καθόλου!

Όφειλα να είχα υπογράψει πολύ καιρό πριν αλλά όλο το ξεχνουσα. Μετά βαριόμουν να κανονισω κούριερ να τα στείλει στο Φάληρο.

Κι εφόσον ήξερα ότι θα βρεθούμε στην παρουσίαση του σπιτιού και μπορώ να τους τα παραδώσω απευθειας στο χέρι, επέλεξα αυτή την εναλλακτική ?
Ειθε να πάνε όλα καλά αυτή τη φορά…

Και είθε θεόθ, ήλιοθ καλοκαιρινόθ!

ΥΓ. η πόζα, για όσους ενδιαφέρονται, λέγεται και «Ζoolander Blue Steel”» έγραψε ο Χάρης Βαρθακούρης.

 

View this post on Instagram

 

Πολύς κόσμος με ρωτάει όταν με συναντάει στη λαϊκή της γειτονιάς μου: ΧΑΡΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ *ΤΟΣΟ* ΣΟΒΑΡΟΣ; . . Να μην σας τα πολυλογώ, εχθές δείξαμε σε δημοσιογράφους το σπίτι στο οποίο θα συγκατοικήσουν οι 16 άνθρωποι που θα διαγωνιστούν στο @bigbrother_gr. Δείξαμε την κηπάρα με την πισινάρα και το τζακούζι, σαλόνι, κουζίνα, μπάνια, υπνοδωμάτια καθώς και το κελί στο οποίο θα φυλακίζονται όσοι τιμωρούνται. Ωστόσο, λόγω κορωνοϊου, χρειάστηκε να τροποποιήσουμε και το συμβόλαιό μου με το ΣΚΑΙ (διάρκειες κτλ). Την προηγούμενη φορά το υπέγραψα πεντασόβαρος στα γραφεία κάτω στον Φάληρο (μάρτυράς μου η φωτογραφια που ανέβασα στις 19 Φεβρουαρίου). ΑΥΤΗ τη φορά όμως υπέγραψα (λιγότερο σοβαρός) ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ BIG BROTHER!!! Σημαδιακό; Καθόλου! Όφειλα να είχα υπογράψει πολύ καιρό πριν αλλά όλο το ξεχνουσα. Μετά βαριόμουν να κανονισω κούριερ να τα στείλει στο Φάληρο. Κι εφόσον ήξερα ότι θα βρεθούμε στην παρουσίαση του σπιτιού και μπορώ να τους τα παραδώσω απευθειας στο χέρι, επέλεξα αυτή την εναλλακτική ? Ειθε να πάνε όλα καλά αυτή τη φορά… Και είθε θεόθ, ήλιοθ καλοκαιρινόθ! ΥΓ. η πόζα, για όσους ενδιαφέρονται, λέγεται και «Ζoolander Blue Steel” . . #varthakouris #bigbrothergr #bbgr #hoovoo #dirtylaundry #honor

A post shared by ʜᴀʀʀʏ ᴠᴀʀᴛʜᴀᴋᴏᴜʀɪѕ (@harryvarthakouris) on