Η σεφ Ντίνα Νικολάου μας ταξιδεύει στο Χριστουγεννιάτικο Καρπενήσι. Μας ξεναγεί στις ομορφιές του τόπου, στο Μικρό και Μεγάλο Χωριό, στην Ιερά Μονή Προυσσού και μας μεταφέρει στην ιστορία του. Περιπλανιέται στα χωριά, μιλάει με τους φιλόξενους κατοίκους, δοκιμάζει τον παραδοσιακό καρυδένιο μπακλαβά της περιοχής Προυσσού, το μυρωδάτο και ξακουστό γαλακτομπούρεκο και μας γνωρίζει με τον κόσμο των περίφημων αλλαντικών Ευρυτανίας.

Ανταποδίδει τη φιλοξενία της φτιάχνοντας ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι με νόστιμη λουκανικοτυρόπιτα γιορτινή, χοιρινό Χριστουγεννιάτικο γεμιστό και πατάτες με πορτοκάλι και κλείνει γλυκά και ξεχωριστά με εναλλακτικά σοκολατένια μελομακάρονα.

Η εκπομπή «Ελλήνων Γεύσεις» προβάλλεται σήμερα στις 15:00 στον ΣΚΑΪ.