Νέο επεισόδιο στην κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με τον ΔΟΛ και την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ξέσπασε μετά τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι «το πιο συμπαγές και σταλινικό μπλοκ είναι το μνημονιακό μιντιακό που εκφράζεται κατά κύριο λόγο το βράδυ από το Mega και το πρωί από ΤΑ ΝΕΑ».

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Ηλίας Κανέλλης με άρθρο που έχει τίτλο «Ο ποπ πρόεδρος και οι πατερούληδες της Κουμουνδούρου» απαντά στον Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο Τσίπρας βλέπει ως σταλινικό τον Τύπο που του ασκεί κριτική, αλλά δεν βλέπει ότι στο κυνήγι της εξουσίας τον συντροφεύουν νεοσταλινικές ύαινες».

«Η εφημερίδα έχει απόψεις, πολιτική θέση και καθημερινές παρεμβάσεις, με τις οποίες συχνά, αλλά όχι πάντα, αποδοκιμάζονται βασικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ που σχετίζονται με την έξοδο από την κρίση. Δεν είναι ευνόητο; Πώς θα μπορούσε μια εφημερίδα όπως “ΤΑ ΝΕΑ”, με σαφές ιδεολογικό προφίλ, να μην ασκεί κριτική σε ένα κόμμα οι θέσεις του οποίου κινούνται μεταξύ εθνικολαϊκισμού και μιας νεφελώδους ευρωπαϊκότητας; Δεν είναι χαρακτηριστικά της δημοκρατίας η κριτική, ο λόγος και ο αντίλογος, η αντιπαράθεση; Και ποια είναι η δουλειά των μέσων ενημέρωσης απέναντι στα πολιτικά κόμματα στις δημοκρατίες; Δεν είναι να επιβραβεύουν ή να επικρίνουν πολιτικές και πολιτικούς; Καλά, με περισσότερη ή μεγαλύτερη επιτυχία, με πάθη, με λάθη, με επιτυχίες και με αποτυχίες, με αστοχίες ακόμα, ανέκαθεν αυτόν τον ρόλο έπαιζαν παντού στον κόσμο οι εφημερίδες. Για ό,τι δημοσιεύουν, προφανώς δεν είναι στο απυρόβλητο. Κρίνονται – και οι εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι τους. Από τους πολίτες, ακόμη και από τα κόμματα. Αλλά έως εκεί. Κρίνονται, δεν ανάγονται στον υπ’ αριθμόν 1 εχθρό», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο αρθρογράφος.

Και συμπληρώνει: «Το θέμα με τον κ. Τσίπρα δεν είναι κάποιοι φοβεροί και τρομεροί εχθροί του. Είναι οι πολιτικές (μη) θέσεις του, οι αντιφάσεις του, η αδυναμία του να προσδιορίσει με σαφήνεια (και αριθμούς) μια ενδεχόμενη κυβερνητική πολιτική του. Η ιδεολογικοποίηση των πάντων για να δικαιολογηθεί μια πολιτική αποϊδεολογικοποιημένη, που την υποκινούν οι συνεχείς αντιφάσεις της».

Τα ΝΕΑ επιτίθενται και στους ανθρώπους που περιβάλλουν τον Αλέξη Τσίπρα, τους οποίους ο αρθρογράφος χαρακτηρίζει «νεοσταλινικές ύαινες». «Αυτές οι “ύαινες” είναι που του υπαγορεύουν ορισμένες από τις κεντρικές επιλογές που λαμβάνουν τη διάσταση καμπάνιας:

Τη δαιμονοποίηση των μίντια
Τον εκφοβισμό ως κόμμα μέσων ενημέρωσης, δημοσιογράφων, ακόμα και γελοιογράφων
Την καλλιέργεια διχαστικού κλίματος μιας κοινωνίας
Την έμμεση απειλή ενός ρεβανσισμού στους μνημονιακούς εκτελεστές συμβολαίων με την Τρόικα», αναφέρει.

Επίθεση στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και το Mega Channel, εξαπέλυσε το πρωί και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Όπως είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, «σήμερα δεν υπάρχει πιο ακραίο σταλινικό μνημονιακό μπλόκ από αυτό που εκφράζεται το πρωί από ΤΑ ΝΕΑ και το βράδυ από το Mega».

«ΤΑ ΝΕΑ» κυκλοφορούν σήμερα με αυτή τη φωτογραφία στο εξώφυλλο: