Το σύστημα Fire TV της Amazon θα είναι όπως όλα δείχνουν η μόνη πλατφόρμα τηλεόρασης για streaming εφαρμογές που δεν θα υποστηρίζει το Disney+, τη νέα streaming υπηρεσία της Disney που έρχεται στα μέσα Νοεμβρίου!

Την αποκάλυψη έκανε η «Wall Street Journal», πως οι δύο κολοσσοί δεν τα βρίσκουν καθόλου στη διαφήμιση και είπαν να πάρουν δρόμους χωριστούς. Ποιος θα πληγεί περισσότερο, θα φανεί άμεσα.

Αν η Disney δεν συμφωνήσει με την Amazon για τον διαφημιστικό χώρο, τότε δεν αποκλείεται να κατέβουν από την πλατφόρμα του Fire TV και οι άλλες streaming υπηρεσίες της, όπως το αθλητικό ESPN+!

Για την ώρα, χαμένος φαίνεται να βγαίνει η Disney, η οποία θέλει να κατέβει στην επικράτεια του streaming και να ανταγωνιστεί γίγαντες όπως το Netflix, κι έτσι είναι αποφασιστικής σημασίας να περιλαμβάνεται στα συστήματα streaming υπηρεσιών για τηλεόραση όπως το Fire TV. Το οποίο είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος streaming εφαρμογών στους μικρούς δέκτες παγκοσμίως!

Η αιτία της διαμάχης είναι το γεγονός ότι η Amazon απαιτούσε το δικαίωμα να πουλά «σημαντικό ποσοστό του διαφημιστικού χώρου στις εφαρμογές της Disney», σύμφωνα με την εφημερίδα, κάτι που δεν αποδέχτηκε η Disney.

Αυτή η πολιτική της Amazon έχει κρατήσει κι άλλους γίγαντες εκτός της πλατφόρμας της, όπως τις Apple και Google, που δεν εκπροσωπούνται στο Fire TV. Μόλις φέτος τα βρήκαν Google και Amazon και περιλήφθηκε το… YouTube στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Το Disney+ έρχεται σε πολλές αγορές στις 12 Νοεμβρίου και ο χρόνος πιέζει αυτή τη φορά την Disney. Το 2019 αναμένεται πολύ θερμό σε όρους streaming πολεμικής…