Μπορεί το προφίλ των μοντέλων του Instagram να κατακλύζεται από φωτογραφίες που δείχνουν πόσο καλά περνούν, δεν είναι όμως πάντα αυτή η αλήθεια. Το ίδιο συνέβη και με την Alysia Magen. Πίσω από τις σέξι πόζες κρύβεται μια πάλη πολλών χρόνων με τον αλκοολισμό, με την 33χρονη να έχει βρεθεί λίγο πριν τον θάνατο εξαιτίας της εξάρτησής της. Και τώρα που βγήκε από το δύσκολο μονοπάτι αυτό που θέλει περισσότερο είναι να φωνάξει σε όσους βιώνουν τα ίδια να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους, να ζητήσουν βοήθεια και να προχωρήσουν μπροστά.

Η Alysia, βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, με τους 1,5 εκατομμύριο followers, συνήθιζε να πίνει 10 μπουκάλια κρασί την ημέρα, καταστρέφοντας αργά και βασανιστικά τη ζωή της. «Δεν ήξερα ότι ήμουν αλκοολική, νόμιζα ότι ήταν ένας τρόπος να διαχειρίζομαι το άγχος μου» είπε η 33χρονη στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Jam Press. Παραδέχτηκε ότι έπινε από το πρωί μέχρι το βράδυ θεωρώντας ότι είχε βρει τον τρόπο να αντιμετωπίζει τη σωματική, συναισθηματική και οικονομική κακοποίηση που είχε κατά καιρούς υποστεί από τους πρώην συντρόφους της.

https://www.instagram.com/p/Ck1JpYaJaO0/

«Ξυπνούσα το πρωί τρέμοντας από το στερητικό σύνδρομο και εγώ νόμιζα ότι είχα άλλη μια κρίση πανικού. Με το που σηκωνόμουν από το κρεβάτι έπινα αλκοόλ» πρόσθεσε. Η Magen άρχισε να πίνει ενώ υπηρετούσε στον στρατό και άρχισε να πιάνει πάτο όταν υποβιβάστηκε γιατί δημοσίευσε ένα σέξι στιγμιότυπό της στο Instagram, φορώντας μεταξύ άλλων και την στρατιωτική της στολή. Το μοντέλο, που είναι νηφάλια εδώ και έξι μήνες– εξοστρακίστηκε από τους συναδέλφους της και πέρασε πολύ άσχημα τους τελευταίους έξι μήνες, πριν τελικά απολυθεί από τον στρατό το 2017.

Το Instagram μπήκε τότε στη ζωή της σαν πλήρης απασχόληση και άρχισαν τα πάρτι που συνοδεύονταν από μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Ωστόσο τα πράγματα έφτασαν στο ναδίρ όταν άρχισε να παίρνει κοκαΐνη και οπιοειδή και κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από υπερβολική δόση. Ακόμα και η νοσηλεία της δεν στάθηκε αρκετή για να τη βγάλει από τον δρόμο που είχε μπει, χάνοντας κάθε ουσιαστικό ενδιαφέρον για τη ζωή. «Οι γιατροί είπαν ότι αν είχα φτάσει 10 δευτερόλεπτα πιο μετά θα είχα πεθάνει. Βρισκόμουν κυριολεκτικά δευτερόλεπτα πριν από τον θάνατο, αλλά δεν με ένοιαζε» παραδέχεται.

«Στην προσπάθειά σου να αντιμετωπίσεις τον πόνο και τα τραύματά σου θέλεις να φτιαχτείς για να μουδιάσεις τα συναισθήματα. Ήθελα να ζητήσω βοήθεια, αλλά όταν έχεις αρνητικούς ανθρώπους στη ζωή σου, πάντα προσπαθούν να σε τραβήξουν προς τα κάτω» επισήμανε το μοντέλο.

Τον Μάρτιο του 2020 η Alysia αποφάσισε ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει. Πλήρωσε λοιπόν 10.000 δολάρια και μπήκε σε κέντρο απεξάρτησης επιθυμώντας μια νέα ζωή. Ωστόσο κάτι άλλο την έβαλε στον δρόμο της ανάρρωσης: το διάσημο μοντέλο Blac Chyna την προσκάλεσε σε έναν αγώνα πυγμαχίας μεταξύ διασημοτήτων και η προπόνηση που έκανε ήταν αυτή την κράτησε στον ίσιο δρόμο σύμφωνα με τη New York Post.

«Έχω αναγεννηθεί μέσα σε έξι μήνες» είπε και παραδέχτηκε ότι δεν πίστευε ότι χρειαζόταν βοήθεια. «Όταν ήμουν στον στρατό είχα την τάση να λέω “τίποτα δεν με επηρεάζει”. Με επηρέασε όμως και χρειαζόμουν στήριξη, την οποία τελικά πήρα».

Τώρα που είναι «καθαρή» παροτρύνει τον κόσμο που αντιμετωπίζει κάτι παρόμοιο να ζητήσει βοήθεια. «Δεν πέρασα όλα αυτά τα πράγματα για να κρατήσω την ιστορία μόνο για μένα. Πάρτε λοιπόν την υποστήριξη και τη βοήθεια που χρειάζεστε, γιατί σε κανέναν δεν αξίζει να κακοποιείται από τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι τον αγαπούν. Η βοήθεια αλλάζει τον τρόπο που σκέφτεσαι για τους ανθρώπους. Πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη και εγώ αυτό έκανα. Είπα: “Δεν μπορώ να το κάνω αυτό μόνη μου, αλλά μπορώ να το κάνω με βοήθεια”» είπε.