O Keanu Reeves λάτρευε τις κόντρες τη νύχτα χωρίς φώτα και απεχθάνεται την υποχρεωτική χρήση κράνους.

Όλα αυτά τα αναφέρει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο αντρικό περιοδικό GQ, το οποίο τον έπεισε να μιλήσει για μοτοσυκλέτες.

«Όλα άρχισαν στα 22 μου. Δούλευα τότε στο Μόναχο και γνώρισα ένα κορίτσι με μοτοσυκλέτα. Την ρώτησα αν με άφηνε να την οδηγήσω και μου απάντησε “φυσικά”. Της είπα ότι δεν ξέρω να οδηγώ και εκείνη μου έδειξε που ήταν τα χειριστήρια. Έτσι άρχισα να βολτάρω μέσα στο στούντιο και “κόλλησα”».

Ο Keanu λατρεύει τις Norton, έχει μάλιστα τρεις. Την τελευταία εικοσαετία άλλαξε άπειρες Harley αλλά και… Suzuki GSX-R! Στα 47 του τώρα ο ηθοποιός παραδέχεται ότι υπήρξε εποχή που έκανε νυχτερινές κόντρες με τα φώτα σβηστά.

«Όμως αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Νομίζω ότι μεγαλώνοντας, αντιμετωπίζεις τα συναισθήματά σου διαφορετικά και πιστεύω ότι οι επικίνδυνες εκείνες κούρσες με βοηθούσαν να ξεφορτωθώ την ένταση που ένιωθα σαν νέος. Τώρα, όποτε νιώθω το ίδιο, σκέφτομαι ότι μάλλον πρέπει να δεθώ με χειροπέδες στο κρεβάτι. Μέχρι να ανατείλει ο Ήλιος, ξέρεις…»

Στη συνέχεια το GQ ζήτησε από τον Keanu να οδηγήσει μια Ducati Diavel για την φωτογράφηση.

«Την λατρεύω αυτή τη μοτοσυκλέτα. Θέλω να πω, την πλησιάζεις και έχει τόσο απίστευτες γραμμές. Μου θυμίζει παλιά αμερικάνικα σπορ αυτοκίνητα με το τεράστιο λάστιχο πίσω και το μακρύ ρεζερβουάρ μπροστά. Δεν είναι φονική, είναι όμως μεγάλη και τολμηρή και πανίσχυρη. Αυτό που μου αρέσει πάνω από όλα είναι η ευχρηστία της. Εκτός πόλης μπορείς να την καταβρείς στρίβοντας σε επαρχιακούς δρόμους, αλλά στην πόλη είναι βελούδινη και άνετη. Και μετά στην πίστα γίνεται θηρίο…» λέει ο Keanu.

«Για να ‘μαι ειλικρινής, δεν έχω συνηθίσει σε τόσο γρήγορες μοτοσυκλέτες. Θέλω να πω, η Diavel κάνει το 0-100 σε 3 δευτερόλεπτα ρε φίλε! Κι ύστερα είναι όλη αυτή η τεχνολογία, τα ABS και τα λοιπά, και όχι ότι την πίεσα στην πίστα, αλλά σου δίνει μεγάλη εμπιστοσύνη. Έχει πλάκα. Μπορείς να την βολτάρεις όλη μέρα, μπορείς να την βάλεις στην πίστα, αλλά για μένα το τέλειο θα ήταν να στρίβεις σε φρεσκοστρωμένους επαρχιακούς δρόμους. Στο LA ίσως ή στην Νότια Γαλλία. Αυτό θα έλεγε πολύ…», καταλήγει ο δημοφιλής ηθοποιός.