Την Φαίη Σκορδά συνάντησε ο Θοδωρής Αθερίδης το πρωί της Πέμπτης, στο πλατό της εκπομπής «Buongiorno» στο MEGA. Μεταξύ άλλων, ο αγαπημένος ηθοποιός εξήγησε τους λόγους που πιστεύει ότι ο καλλιτεχνικός χώρος επωφελήθηκε από την περίοδο της Χούντας.

Συγκεκριμένα, ο Θοδωρής Αθερίδης ανέφερε ότι «δημόσια έχεις πάντα μια σχετική πίεση, ρε παιδί μου. Άλλο τι λέω στο σπίτι μου, άλλο δημόσια. Αυτό ισχύει και για τα κείμενα που γράφεις, το είχαμε και στους Άγαμους Θύτες. Αυτό που λέω σε σένα και γελάμε, δεν θα το γράψω κιόλας. Πάντα σκεφτόμουν τον κόσμο και το πώς θα το εκλάβει».

«Ακόμα και αν θέλεις να πεις κάτι κόντρα στην εποχή, η λογοκρισία λειτουργεί υπέρ σου, γιατί θα το υπαινιχθείς. Δεν μπορείς να πεις κάτι διαφορετικό από αυτό που θέλεις, αυτό που θέλεις θα πεις. Ακόμα κι αν ο άλλος δεν αντέχει να το ακούσει, θα το υπαινιχθείς».

«Η Χούντα έκανε καλό στην τέχνη. Το ακούει κάποιος αυτό και σκέφτεται πως είναι ωραίος τίτλος. Εννοώ ότι η λογοκρισία δίνει πάντα έναυσμα στον δημιουργό να υπαινιχθεί αυτό που θέλει, χωρίς να το κάνει υπερβολικά προφανές. Και σήμερα υπάρχει λογοκρισία, πάντα υπήρχε. Εγώ αυτολογοκρίνομαι από το 1990 όταν γράφω ένα κείμενο», πρόσθεσε ο Θοδωρής Αθερίδης στην ψυχαγωγική εκπομπή της Φαίης Σκορδά.