Η Ύδρα του Tino Zervudachi

Μια απλή καθημερινή βόλτα στην Ύδρα, σου υπενθυμίζει το κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του νησιού. Μιας και σε έναν από αυτούς τους περιπάτους συναντάς Έλληνες που ξεχωρίζουν στο εξωτερικό, όπως ο διάσημος συμπατριώτης μας Tino Zervudachi, που έχει μπει πλέον στο πάνθεον των διακοσμητών εσωτερικών χωρών, παγκοσμίως. Με γραφεία σε Παρίσι, Λονδίνο και Νέα Υόρκη και με ένα ακόμη στο Λος Άντζελες και με πελάτες όπως οι Rolling Stones και ο Μικ Τζάγκερ ο διάσημος Έλληνας ντεκορατέρ πάντα βρίσκει χρόνο μαζί με τον άνθρωπο της ζωής του, να επισκέπτεται την εξοχική κατοικία που διαθέτει στο νησί. Και, παρόλο που δεν έχει καταφέρει ακόμη να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, να μένει στην Ελλάδα για έξι συναπτούς μήνες, λόγω της εργασίας του, έχει καταφέρει να φέρνει το εξωτερικό στην Ελλάδα.

Από την εξοχική κατοικία στο νησί της Ύδρας έχουν περάσει από την Καρολίνα του Μονακό μέχρι τον πολύ καλό φίλο του, τον Σπύρο Νιάρχο που τον επισκέφθηκε και φέτος, όπως έμαθα. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που ο Tino Zervudachi προχώρησε, όπως έμαθα, και στην αγορά μιας ακόμη κατοικίας δίπλα σε αυτή που διέθετε με τον επί χρόνια σύντροφο του, και την αναμόρφωσε στα δικά του εκλεπτυσμένα γούστα με έναν πολύ πρωτότυπο σχεδιασμό. Άλλωστε, όπως έχει τονίσει και ο ίδιος, ο σχεδιασμός εσωτερικών χωρών πλέον «…είναι πολύ πιο χαλαρός και πολύ λιγότερο ξεκάθαρος από ό,τι στο παρελθόν όταν υπήρχε ένα στυλ Λουδοβίκου XVI ή George I ή George II ή στυλ Biedermeier». Ο διάσημος ντεκορατέρ που διαθέτει και ένα ξύλινο συλλεκτικό σκάφος, σε όλο το διάστημα που βρισκόταν στο νησί, φρόντιζε να κάνει και μικρές εξορμήσεις μέχρι την Ερμιονίδα και το Πόρτο Χέλι, προκειμένου να δει αγαπημένους φίλους. Ανάμεσα σε αυτούς και μέλη της οικογένειας Γουλανδρή.

Δύο πυροσβεστικά οχήματα στο Δήμο Σπετσών από τον sir Stelio

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που ταλάνισαν για άλλη μια φορά τη χώρα μας και φέτος το καλοκαίρι, έγιναν θέμα συζήτησης ανάμεσα σε επιχειρηματίες ακόμη και την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών. Ο Sir Stelios Χατζηϊωάννου μάλιστα πήγε και ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας μια δωρεά που ξεπέρασε τις 100 χιλιάδες ευρώ προμηθεύοντας δυο πυροσβεστικά οχήματα τον δήμο Σπετσών. Στην τελετή παράδοσης που έλαβε χώρα στις 29 Αυγούστου, στο αρχοντικό Άρια του Sir Στέλιου, παρευρέθηκε η Δήμαρχος Σπετσών Ευγενία Φραγγιά, το Δημοτικό Συμβούλιο, φίλοι και συνεργάτες του Ιδρύματος και αρκετοί δημότες του νησιού. Συγκεκριμένα, η δωρεά του επιχειρηματία προς το δήμο Σπετσών περιλαμβάνει ένα XUV ελαφρύ όχημα πυρόσβεσης και μία μοτοσικλέτα πυρόσβεσης άμεσης επέμβασης.

Η επανεμφάνιση της Ζέτας Βομβογιάννη – Γκραφ

Υπήρξε μια από τις ακριβοθώρητες παρουσίες των 90ies και οι λίγο μεγαλύτεροι τη θυμόμαστε και από την εμφάνιση της στην ταινία «Το πέμπτο στοιχείο» του Λικ Μπεσόν. Ο λόγος για τη Ζέτα Βομβογιάννη – Γκραφ που φέτος όχι μόνο πέρασε τις διακοπές της στην Ελλάδα από το μακρινό Λος Άντζελες, όπου μένει πλέον μόνιμα, αλλά και χάρισε φωτογραφικά ενσταντανέ μαζί με φίλους της, όπως η Κατερίνα Παναγοπούλου, στο νησί της Μυκόνου, αλλά και σε επίσημες εκδηλώσεις όπως στο δείπνο που ακολούθησε της συναυλίας της Βίκυς Λέανδρος, στην Αθήνα. Φέτος υπήρξε ομολογουμένως η διαφορά για την πρώην σύζυγο του διασημότερου κοσμηματοπώλη παγκοσμίως αλλά και πρώην σύντροφο του Παρί Κασιδόκωστα, που εμφανώς ανανεωμένη δεν αρνήθηκε να φωτογραφηθεί.

Μαρίνα Βερνίκου: Με την κόρη της Ντεμήλια στη Νέα Υόρκη

Το καλοκαίρι τελείωσε και η φοιτήτρια πλέον Ντεμήλια Καμπουρίδη έπρεπε να μεταβεί στη Νέα Υόρκη προκειμένου να ετοιμαστεί για το νέο ακαδημαϊκό της έτος. Το πρώτο! Για τον λόγο αυτό η μητέρα της Μαρίνα Βερνίκου ταξίδεψε μαζί της μέχρι τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να ετοιμάσουν μαζί το δωμάτιο στην εστία που θα μείνει, να ρυθμίσουν το πρόγραμμα σπουδών αλλά και να χαρούν οι δυο τους, τη Νέα Υόρκη. Μαζί τους, όλη αυτή την εβδομάδα, όπως έμαθα ήταν και ο Τάκης Ζαχαράτος που εδώ και χρόνια είναι φίλος της επιχειρηματία Μαρίνας Βερνίκου.

Τάσος Παπαντωνίου: Ο άνθρωπος πίσω από την αγοροπωλησία του yacht του Tommy Hilfiger

Πίσω από την αγοροπωλησία του γιοτ των 62 μέτρων που ανήκε στο σχεδιαστή Tommy Hilfiger βρίσκεται ένα μεγάλο όνομα της ελληνικής ναυτιλίας και ναυτοσύνης, αυτό του Τάσου Παπαντωνίου. Όπως μάλιστα αναφέρθηκε και στο έγκυρο «Superyacht Τimes» ο γιος της Αννίκας Παπαντωνίου – Νομικού, ο Τάσος Παπαντωνίου, που τελείωσε το κολέγιο Αθηνών το 2002, ήταν αυτός που έφερε εις πέρας το deal μεταξύ του πωλητή και του αγοραστή, για το υπερπολυτελές yacht. Και πως να μην συμβεί αυτό άλλωστε, μιας και η μητέρα του, προέρχεται εκ μιας εκ των παλαιοτέρων εφοπλιστικών οικογενειών της Ελλάδος, της οικογένειας Νομικού! Έτσι επαληθεύεται και η ρήση που θέλει το μήλο να πέφτει κάτω από τη μηλιά!