Η Εβελίνα Παπούλια μίλησε για την περίοδο της ζωής της που σπούδαζε χορό στην Αμερική, στην εκπομπή, «Πρωίαν σε είδον», την Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας για τις σπουδές στην Αμερική, είπε: «Έφυγα για την Αμερική για να σπουδάσω χορό στα 21-22. Δεν υπήρχε κάποιος να διδάσκει γκράχαμ στην Ελλάδα, οπότε πήγα με αυτή τη λογική. Οπότε πήγα με αυτή τη λογική, ότι αν τυχόν επέστρεφα να είχα το δίπλωμα και να μπορούσα να διδάξω. Ήταν μία παρορμητική στιγμή. Εγώ ταξίδευα στο εξωτερικό από τα 13, πήγαινα στη Royal Academy of Dancing, ήμουν εσωτερική. Πήγαινα εξωτερικό, δεν ήταν κάτι που μου φαινόταν μεγάλο».

«Δεν φάνηκε περίεργο στους γονείς μου, οικονομικά όμως τον διέλυσα τον πατέρα μου. Ήταν πολύ ακριβά τότε. Μου είχε πει τότε “όσο αντέξω”. Δεν είχα επίγνωση. Ποτέ δεν με είχαν ζορίσει οικονομικά οι γονείς μου. Είχαν ή δεν είχαν, ήταν σαν να είχαν. Το έχω κι εγώ αυτό. Ακόμα κι όταν δεν είχα χρήματα, δεν αγχωνόμουν. Ήξερα ότι θα μου έρθουν. Θυμάμαι μια φορά που έπρεπε να πάω στο θέατρο και δεν είχα καθόλου λεφτά. Είπα: θα το πάω ποδαράτο. Βρήκα κάτω ένα δεκάρικο (δραχμές) και λέω: “Δεν παίρνω ένα ξυστό;”. Και κέρδισα 500 δραχμές. Νομίζω ότι αν έχεις στο μυαλό σου ότι δεν θα ξεμείνεις, μπορεί και να μην ξεμείνεις. Κάπως γίνεται, είναι αυτή η αίσθηση που μου έμεινε», είπε ακόμη η Εβελίνα Παπούλια.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Εβελίνα Παπούλια δήλωσε: «Στους χορευτές υπάρχει ένας ναρκισσισμός με το σώμα σου. Έχω φτάσει να παχύνω κάποτε, ήμουν με την κολλητή μου τη Βάλια στην Αμερική και είχαμε χάσει το μέτρο. Είχα πάρει 8 κιλά μέσα σε έναν μήνα. Τρώγαμε πάρα πολύ».