Στις 20 Αυγούστου, η Taylor Swift έγραψε ξανά ιστορία. Έγινε η πρώτη σόλο καλλιτέχνης που έδωσε οκτώ συναυλίες στο στάδιο Wembley στο Λονδίνο σε μία μόνο περιοδεία, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Michael Jackson το 1988, όταν εμφανίστηκε στο χώρο επτά φορές στο πλαίσιο της περιοδείας του Bad Tour.

«Μόλις με κάνατε την πρώτη σόλο καλλιτέχνιδα που παίζει οκτώ φορές στο Γουέμπλεϊ σε μία μόνο περιοδεία», είπε η Σουίφτ στο κοινό το βράδυ της περασμένης Τρίτης, αποδίδοντας τα εύσημα στο κοινό της Eras Tour για την πραγματοποίησή του. «Ποτέ, μα ποτέ δεν θα μπορέσουμε να σας ευχαριστήσουμε αρκετά γι’ αυτό».

Η τραγουδίστρια έδωσε τρεις συναυλίες στο Wembley Stadium τον Ιούνιο, προτού επιστρέψει για ένα πενθήμερο ταξίδι από τις 15 έως τις 20 Αυγούστου, το οποίο σηματοδότησε το τέλος του ευρωπαϊκού μέρους της Eras Tour.

Για να το γιορτάσει, σύμφωνα με το Bustle, έφερε δύο ξεχωριστούς καλεσμένους: Τη Florence Welch, η οποία την συνόδευσε για να ερμηνεύσει για πρώτη φορά το «Florida!!!», και τον παραγωγό Jack Antonoff, ο οποίος τη συνόδευσε σε ένα ακουστικό mash-up του «Death By a Thousand Cuts» και του «Getaway Car».

Σε μια ανάρτηση στο Instagram την επόμενη μέρα της συναυλίας, η ίδια αναφέρθηκε στις εμφανίσεις της στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Το Λονδίνο έμοιαζε με μια όμορφη ονειρική ακολουθία. Και τα πέντε πλήθη στο στάδιο Wembley ξεχείλιζαν από πάθος, χαρά και πληθωρικότητα», έγραψε σε μια λεζάντα. «Η ενέργεια σε αυτό το στάδιο ήταν σαν την πιο γιγαντιαία αγκαλιά αρκούδας από 92.000 ανθρώπους κάθε βράδυ».

Σπάζοντας τα ρεκόρ από την αρχή

Το επίτευγμα της Swift είναι το τελευταίο σε μια μακρά λίστα ρεκόρ που έχει σπάσει. Το Eras Tour έγραψε ιστορία από την πρώτη κιόλας βραδιά του, άλλωστε. Στις 17 Μαρτίου του 2023, η εναρκτήρια εμφάνισή της στο Glendale της Αριζόνα ήταν η συναυλία με τις περισσότερες θεατές από γυναίκα καλλιτέχνη στις Ηνωμένες Πολιτείες, με 69.000 εισιτήρια να έχουν πουληθεί.

Φυσικά, συνέχισε να ξεπερνά αυτόν τον αριθμό καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, καταρρίπτοντας αρκετά ρεκόρ προσέλευσης σε στάδια τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη.

Αν και η Swift δεν έχει ανακοινώσει ακόμη επίσημα νούμερα σχετικά με τις οικονομικές της επιτυχίες, η περιοδεία Eras Tour εκτιμάται ότι θα έχει αποφέρει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέχρι το τέλος του 2023, καθιστώντας την την πρώτη περιοδεία που θα ξεπεράσει αυτό το σημείο αναφοράς.

Ως αποτέλεσμα, τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες την ανακήρυξαν ως την πιο κερδοφόρα περιοδεία όλων των εποχών. Μέχρι τη λήξη του τον Δεκέμβριο του 2024, το Variety εκτιμά ότι το Eras Tour θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Swift πρόκειται να συνεχίσει το Eras Tour στις 18 Οκτωβρίου στο Μαϊάμι και θα δώσει άλλες 18 συναυλίες σε πέντε πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά πριν η περιοδεία ολοκληρωθεί στις 8 Δεκεμβρίου στο Βανκούβερ.