Μια αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε ο Τάσος Ξιαρχό στην οποία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον βιασμό του στα 6 του χρόνια από ένα άτομο 17 ετών και στον κακοποιητικό πατέρα του.

Ο ίδιος πιστεύει πως η βία που ασκούσε ο πατέρας του στη μητέρα και την αδερφή του προερχόταν από την καταπιεσμένη σεξουαλικότητα του πατέρα του, καθώς η δική του εξήγηση είναι πως ο πατέρας του ήταν πάντοτε ομοφυλόφιλος. Ο πατέρας του παραμένει τοξικοεξαρτημένος μέχρι σήμερα. Ο Τάσος Ξιαρχό είναι καθαρός εδώ και έναν μήνα.

«Το σεξ στη ζωή μου μπήκε πολύ πρόσφατα. Είμαι 32 ετών. Μέχρι τον κορονοϊό έκανα μια δυο φορές τον χρόνο και αυτό κάτω από προγραμματισμό, όχι από έρωτα. Έκανα σεξ με τον χορό. Ήθελα αυτό και είχα ξεχάσει, τη ζωή του Τάσου. Το γνώρισα αρνητικά το σεξ. Το έκανα πολύ έντονα, πολύ απότομα, ντρέπομαι για στιγμές. Τώρα θα αρχίσω να το απολαμβάνω. Για μένα ο έρωτας είναι το κενό, το χάος και να σε σκοτώσει ο άλλος είναι ότι θα γίνεις άγγελος. Για να κάνεις έρωτα με κάποιον πρέπει να μην ντρέπεσαι. Το σεξ είναι κάτι που περνάει και το ξεχνάς», ανέφερε ο Τάσος Ξιαρχό στην αρχή του podcast.

Στη συνέχεια ο γνωστός χορογράφος σημείωσε για τον βιασμό του σε ηλικία 6 ετών: «Πρώτη φορά έκανα σεξ στα 17 μου. Αν και νομίζω, πρώτη φορά έκανα στα 9 μου και μου κάνανε πρώτη φορά στα 6 μου. Ήταν ένας άνθρωπος 17 ετών. Όταν ένας μεγαλύτερος σου κάνει σεξ κι είσαι παιδί, νομίζεις ότι είναι σωστό και πρέπει να γίνει. Σίγουρα μέσα μας, όμως, ξέρουμε τι είναι κακό και τι δεν πρέπει να γίνει. Ένιωθα φόβο, οπότε καταλάβαινα ότι δεν είναι το σωστό. Ήμουν στη γειτονιά μου κι έπαιζα και με προσέγγισε ένα παιδί, έφτιαξε ένα σπιτάκι, με έβαλε μέσα και έγινε ό,τι έγινε. Επειδή περνούσα δύσκολα παιδικά χρόνια, αυτό διαγράφηκε από τη μνήμη μου. Στα 20 περίπου μου ήρθε ξανά σαν ανάμνηση και θυμήθηκα όλο αυτό το πράγμα. Για κάποιον λόγο έπρεπε να το βιώσω αυτό το πράγμα. Στο σπίτι μου βίωνα πολύ χειρότερες καταστάσεις, οπότε δεν μου φαινόταν κάτι αυτό».

Σχετικά με τη σεξουαλικότητά του, ο Τάσος Ξιαρχό δήλωσε: «Μου άρεσαν οι άντρες, αλλά έχω πάει και με γυναίκες. Από μικρός ένιωθα έλξη προς τον άντρα. Δεν υπήρχε κάπου να απευθυνθώ τότε, για να μιλήσω για τη σεξουαλικότητά μου. Στα 9 μου είχα κάποιες επαφές με άλλα αγοράκια και τώρα αυτά τα αγόρια μπορεί να είναι παντρεμένοι με παιδιά. Θα τους πω καταπιεσμένους ανθρώπους. Πιστεύω ότι η γενιά του πατέρα μου είχε πάρα πολλούς ομοφυλόφιλους. Όταν αυτοί οι άνθρωποι εξαναγκάζονται να κάνουν οικογένεια και παιδιά ή να έχουν ερωτική συνεύρεση με γυναίκα, γιατί έτσι πρέπει, όταν περνούν τα χρόνια και δουν ότι τους λείπει αυτό που πραγματικά θέλουν, θα βγει από μέσα τους βία. Γι’ αυτό στην εποχή μας βλέπουμε πολλούς παντρεμένους να ξεφεύγουν μετά από κάποια στιγμή και να γίνονται όχι απλά γκέι, αλλά παθιασμένοι γκέι. Μπορεί ο πατέρας μου να είναι ένας καταπιεσμένος ομοφυλόφιλος, αλλά δεν το εύχομαι. Είναι κρίμα να μη ζεις αυτό που θες να ζήσεις».

Ο Τάσος Ξιαρχό μίλησε, επιπλέον, για τον πατέρα του. «Ο πατέρας μου έπεσε με τα μούτρα σε οτιδήποτε του έδινε ηδονή, πέρα από το σεξ. Ασκούσε βία στη μάνα και την αδερφή μου. Δεν ήταν μισογύνης, απλά ήταν ένας δυστυχισμένος άνθρωπος. Δεν μισεί τη γυναίκα, επειδή είναι γυναίκα. Μισεί τη γυναίκα, επειδή δεν μπορούσε να έχει έναν άντρα. Αν ήταν γκέι, δεν θα ήταν μισογύνης. Δεν το έχει παραδεχτεί αυτό», σημείωσε και περιέγραψε τη στιγμή που του ανακοίνωσε ότι είναι γκέι.

«Όταν έγινα 18, πήγα να μετακομίσω στον πατέρα μου, γιατί ήθελα να δω τι γίνεται και εκεί. Είπα στον πατέρα μου ότι είμαι γκέι και πρέπει να ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που είδα μάτια θολωμένα από κενό. Εκείνη την ημέρα έκανε τόσο πολλούς μπάφους, που δεν με άκουγε καν. Την επόμενη ημέρα, έφυγα και τον άφησα μόνο να περάσει τον Γολγοθά του, γιατί αυτός ο Γολγοθάς δεν είναι δικός μου είναι δικός του. Για εμένα είναι ελευθερία», σημείωσε.

Ο Τάσος Ξιαρχό μίλησε ανοιχτά για τη θετική του διάγνωση στο ιό του HIV, ενώ παραδέχτηκε πως υπάρχει κόσμος που θέλει να κάνει μαζί του ελεύθερο σεξ, προκειμένου να κολλήσει τον ιό για να λάβει το επίδομα. «Για αρχή πρέπει να εξηγήσουμε τι είναι οροθετικός. Οροθετικός είναι ο ιός του HIV, ο οποίος θέλει πολλά χρόνια για να ενεργοποιηθεί. Πριν από δύο χρόνια, τέτοιο μήνα είδα ένα όνειρο παράξενο και ξύπνησα και είπα “έχω AIDS”. Είχε πολλά αγκάθια, πολύ αίμα. Από μωρό βλέπω αυτό το όνειρο, μια γερασμένη γυναίκα να με δείχνει σαν να είμαι ετοιμοθάνατος. Μπορεί να είχα και τον φόβο μέσα μου, γιατί έκανα σεξ χωρίς προστασία, γιατί έκανα ναρκωτικά, είχα χαθεί».

Μίλησε, επίσης, για την απόπειρα αυτοκτονίας που είχε κάνει στο παρελθόν. «Τότε που έκανα την απόπειρα ήταν πάρα πολύ κακό για εκείνη την περίοδο, αλλά ήταν και πάρα πολύ καλό, γιατί για εμένα ήρθε η λύτρωση. Παραδειγματίστηκα, έκανα ό,τι έκανα στον εαυτό μου, πήγα να γίνω καλά και εκεί έσκασε το AIDS και έπεσα ξανά. Μέσα σε έναν χρόνο είχα απόπειρα, cancel στο διαδίκτυο, AIDS και κατάφερα να είμαι ζωντανός», δήλωσε.