Σε δημοπρασία έβγαλε ο οίκος Julien’s διάφορες ηλεκτρικές κιθάρες που κράτησαν στα χέρια τους μεγάλα μουσικά ονόματα, όπως ο Steve Jones των Sex Pistols, ο Prince και ο Bono των U2.

Η αξία των μουσικών αυτών οργάνων ανήλθε σε χιλιάδες δολάρια. Εξάλλου, οι νέοι τους ιδιοκτήτες έκαναν τις μέγιστες προσφορές, προκειμένου να μπορούν να πουν ότι απέκτησαν ένα μυθικό μουσικό όργανο, που έγραψε ιστορία στη μουσική σκηνή.

Αναλυτικά, οι κιθάρες που βγήκαν στο «σφυρί» είναι οι εξής:

Gibson Les Paul

Με αρχική τιμή τις 100.000 με 200.000 δολάρια η ηλεκτρική κιθάρα, «Gibson Les Paul Guitar», του 1974, που ανήκε στον Steve Jones των Sex Pistols, πουλήθηκε για 390.000 δολάρια.

Με έντονες φθορές από τη συνεχή χρήση και κιτρινισμένη από τον καπνό του τσιγάρου του ιδιοκτήτη της και όχι μόνο αποτελεί ένα ιστορικό μουσικό όργανο.

Μάλιστα, πριν καταλήξει στα χέρια του Steve Jones, αρχικός ιδιοκτήτης της ήταν ο Syl Sylvain, κιθαρίστας των New York Dolls.

Yellow Cloud 3

Ο Prince είχε μανία με τις ηλεκτρικές κιθάρες και κατείχε μια τεράστια συλλογή με εκατοντάδες κομμάτια. Εκείνη που ξεχώριζε, ωστόσο, ήταν η «Yellow Cloud 3», που χρησιμοποιήθηκε στην περιοδεία Purple Rain το 1985.

Εκείνη τη χρονιά ο θρυλικός μουσικός επισκέφθηκε το κατάστημα «Knut Koupée» στην Μινεάπολη και ζήτησε μια λευκή έκδοση του «Sardonyx». Οι ιδιοκτήτες μόλις είχαν αποκτήσει τεράστιο απόθεμα από την τότε πρόσφατα καταργηθείσα μάρκα «O’Hagan Guitars», οπότε ζήτησαν από τον Dave Rusan να φτιάξει μια ειδική έκδοση, με αποτέλεσμα να προκύψει η «Yellow Cloud 3».

«Δέχτηκα, αλλά εργάστηκα σε πολύ ασφυκτικό πλαίσιο. Έφτιαξα τα πάντα εκτός από τον λαιμό», είπε ο Rusan, σημειώνοντας ότι για αυτό τον λόγο το μουσικό όργανο περιλαμβάνει ορισμένα μοναδικά κατασκευαστικά σημεία.

Έτσι, με τιμή εκκίνησης μεταξύ 400.000 και 600.000 δολαρίων, η «Yellow Cloud 3» πουλήθηκε για 910.000 δολάρια.

Gretsch Irish Falcon

Για 260.000 δολάρια πουλήθηκε μια ηλεκτρική κιθάρα Gretsch G6136i «Irish Falcon» Hollowbody του 2005, με τιμή εκκίνησης τα 150.000 με 250.000 δολάρια.

Η κιθάρα φέρει την υπογραφή του Bono των U2, καθώς ο frontman τις διάσημης ιρλανδικής μπάντας χρησιμοποίησε την «Irish Falcon» το 2007.

1965 Fender Telecaster

Ο οίκος Julien’s, μεταξύ άλλων, δημοπράτησε και μια ηλεκτρική κιθάρα Fender Telecaster του 1965, που χρησιμοποιήθηκε από τον Robbie Robertson των «The Band» και τον Bob Dylan.

Το 1966 ο Robertson παρήγγειλε το συγκεκριμένο μουσικό όργανο, θεωρώντας ότι θα ταίριαζε στον Dylan. Ο δεύτερος εκτίμησε την κίνηση και ακόμη περισσότερο την κιθάρα, την οποία χρησιμοποίησε σε ηχογραφήσεις και περιοδείες εκείνης της χρονιάς.

Αργότερα, η κιθάρα χρησιμοποιήθηκε από τον Robertson, μέχρι που δημοπρατήθηκε με αρχική τιμή μεταξύ 500.000 και 700.000 δολαρίων και τελική τιμή τις 650.000.

Fender American Professional II

Σε δημοπρασία βγήκε ακόμη μια ηλεκτρική κιθάρα από τους U2 και συγκεκριμένα μια Fender American Professional II, που ανήκε στον Adam Clayton και μάλιστα ήταν υπογεγραμμένη.

Με αρχική τιμή τις 50.000 με 70.000 δολάρια, η κιθάρα πουλήθηκε για 260.000, καθώς προέρχεται απευθείας από την ιδιωτική συλλογή του Clayton και είναι κατασκευασμένη με βάση τις προδιαγραφές των Limited-Edition Purple Sparkle.