Την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο και την προσφορά του συγκεκριμένου συλλόγου για τη βοήθεια των καρκινοπαθών παιδιών θα έχουν όσοι παρευρεθούν στην εκδήλως που διοργανώνεται αύριο από τις «Διεθνής σχέσεις πολιτισμού» και τον «Ιανό».

Ο σύλλογος, ο οποίος μετρά τριάντα χρόνια λειτουργίας, δημιουργήθηκε ύστερα από τάμα της Αθηνάς Βαρέλα- Κολτσιδοπούλου για τη σωτηρία του καρκινοπαθούς παιδιού της. Συνολικά, έχει βοηθήσει οικονομικά πάνω από χίλια παιδιά, ενώ αγωνίζεται για την κοινωνική ένταξη των παιδιών και για την εργασιακή του αποκατάσταση.

Τα έσοδα του Συλλόγου προέρχονται από τις συνδρομές των μελών του, από δωρεές ιδιωτών και εταιρειών καθώς και από διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη διάρκεια του έτους. Επίσης, το σύλλογο στηρίζει το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», ενώ το 2004 εξέδωσε οδηγό προς τους γονείς με τη συμβολή της Alpha Bank και στη συνέχεια της Marfin Bank.

Στην εκδήλωση, η οποία θα γίνει τη Δευτέρα στις 12.30 στο βιβλιοπωλείο «Ιανός»(Σταδίου 24) μιλήσουν η Αθηνά Βαρέλα- Κολτσιδοπούλου, πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου, η Δέσποινα Βλάμη, Ιστορικός-Ερευνήτρια ΚΕΜΝΕ, Ακαδημία Αθηνών, Μέλος του Συλλόγου, ο. Γιώργος Σαρρής, Διευθυντής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, Επιστημονικός Συνεργάτης ΥΓΕΙΑ.

Επίσης, θα συμμετάσχουν οι ηθοποιοί Μάνια Παπαδημητρίου, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Σοφία Παυλίδου και ο Χρήστος Φερεντίνος.