Πάνω από 60.000 είναι τα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού που έχουν κλείσει μέσα σε λίγες ώρες όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 35-39, μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας που δίνει πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια.

Από σήμερα Τετάρτη (26/5) οι πολίτες 35-39 ετών έχουν πρόσβαση και στα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson), ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ, από το πρωί έκλειναν ραντεβού κατά δεκάδες χιλιάδες.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του καναλιού, αναμένεται 1 με 2 Ιουνίου να έχουν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια οι 30-34 ετών και από 7 με 8 Ιουνίου οι 25-29. Εκτιμάται δε ότι εντός του Ιουνίου θα ανοίξει την πλατφόρμα για τους 18 άνω.

Δεν αλλάζουν τα ηλικιακά κριτήρια για το AstraZeneca

Στο μικροσκόπιο της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών βρέθηκαν τέσσερα θρομβωτικά επεισόδια που σημειώθηκαν μετά από τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr η επιτροπή αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αλλαγή των ηλικιακών κριτηρίων αλλά να συστήσει στις γυναίκες της ηλικιακής ομάδας 30-49 ετών να επιλέξουν ένα άλλο εμβόλιο.

Παράλληλα αναμένονται και διευκρινίσεις για το τι πρόνοια θα υπάρξει με όσες γυναίκες αυτών των ηλικιών έχουν ήδη κλείσει εμβόλιο με το σκέυασμα της AstraZeneca.