Είστε λάτρεις της μπύρας και σκέφτεστε ποια είναι προτιμότερη; Θέλετε μαύρη ή ξανθιά; Και οι δύο, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελούν πολύ καλές πηγές φυλλικού οξέος και βιταμινών συμπλέγματος Β, όπως και άλλων ιχνοστοιχείων και μετάλλων.
Παράλληλα, και οι δύο περιέχουν σημαντικότατα αντιοξειδωτκά στοιχεία, όπως η ρεσβερατρόλη και η τυροσόλη, που συμβάλλουν στην καλή υγεία της καρδιάς και των αγγείων.
Το χρώμα μίας μπύρας εξαρτάται κυρίως από την θερμοκρασία, στην οποία εκτίθεται η βύνη χωρίς να αλλάζει τη θρεπτική αξία.
Οι μελαχρινές ή μαύρες μπύρες αποκτούν το σκούρο χρώμα τους επειδή οι παραγωγοί τους καβουρντίζουν το βυνοποιημένο κριθάρι, πριν να προχωρήσουν στη ζυθοποίηση.
Η επιλογή λοιπόν έχει να κάνει καθαρά με τη γεύση που επιλέγει ο καθένας.
Πηγή: neadiatrofis.gr