Ο ΕΟΔΥ έχει λάβει μέτρα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για τον κοροναϊό, με τους επιβάτες από την Κίνα να ελέγχονται με ειδικά υπέρυθρα θερμόμετρα.

Οι επιβάτες, αλλά και το πλήρωμα των αεροσκαφών, από την Κίνα ελέγχονται ένας – ένας στις πύλες εξόδου με τα υπέρυθρα θερμόμετρα, προκειμένου αν κάποιος εντοπιστεί με πυρετό να ακολουθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες έτσι ώστε να εξεταστεί και να διαπιστωθεί αν έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Ενδεικτικά είναι και τα βίντεο από τον διεθνή αερολιμένα Αθηνών, με τους σχετικούς ελέγχους.

Στα βίντεο διακρίνεται το ειδικά εξοπλισμένο προσωπικό να περνάει από έλεγχο τους επιβάτες που προέρχονται από την Κίνα και έχουν φτάσει στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Τα μέτρα του ΕΟΔΥ

Τα συγκεκριμένα μέτρα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ενισχύουν την ήδη υπάρχουσα διαδικασία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ταξιδιωτών, και περιλαμβάνουν:

  • Θερμομέτρηση με τη χρήση θερμομέτρων υπερύθρων, των επιβατών καθώς και του πληρώματος των αεροσκαφών επιλεγμένων πτήσεων.
  • Ενημέρωση των ταξιδιωτών με αφίσες (σε δύο γλώσσες) που έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία στον χώρο αφίξεων και αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα.
  • Διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην κινεζική γλώσσα.