Οι «πειρασμοί» σε έτοιμα γεύματα και σνακ είναι πολλοί και ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν μας επιτρέπει να αφιερώνουμε τον απαραίτητο χρόνο για την προετοιμασία των γευμάτων μας.
Επιπλέον, τη συνολική κατάσταση της υγείας και της ευεξίας μας, «μποϋκοτάρουν» οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή ή άλλων έξυπνων συσκευών και η ελλιπής άσκηση.
Βασικό στοιχείο λοιπόν στην επιλογή των τροφίμων μας πρέπει να είναι τι μας προσφέρει περισσότερα θρεπτικά συστατικά και κάνει καλό στην υγεία μας.
Οι βασικοί κανόνες διατροφής, είναι γνωστοί, παλιοί και αποτελεσματικοί, ωστόσο τους ξεχνάμε.
Διαβάστε τις πιο κλασικές «value for health» επιλογές…
– Τακτικά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
– Απαραίτητα κατανάλωση πρωινού.
– Φρούτα και λαχανικά στην καθημερινή διατροφή.
– Δημητριακά, κατά προτίμηση ολικής άλεσης, όπως το ρύζι, το ψωμί και τα ζυμαρικά να αποτελούν το 1/3 της συνολικής ημερήσιας κατανάλωσης.
– Κόκκινο κρέας μέχρι 2 φορές την εβδομάδα.
– Επιλέγουμε άπαχο κρέας, πουλερικά, ψάρια.
– Καταναλώνουμε όσπρια 2 φορές την εβδομάδα.
– Γαλακτοκομικά, γάλα, τυρί, γιαούρτι να προτιμώνται τα ημι-αποβουτυρωμένα.
– Να αποφεύγεται η κατανάλωση τροφίμων με υψηλές ποσότητες λίπους και ζάχαρης.
– Αλκοόλ: 1-2 μονάδες/ημέρα για τις γυναίκες, 2-3 μονάδες/ημέρα για τους άνδρες. Η μονάδα ισοδυναμεί με ένα ποτήρι κρασί, 30ml αλκοολούχου ποτού, ένα μικρό ποτήρι μπύρα.
Πηγή: healthpress.gr