Η κοινωνική οργάνωση Είμαστε Ένα, σε συνεργασία με το Oralis Dental Center, ξεκίνησε την καμπάνια “Χαρίζουμε Χαμόγελα“, με σκοπό την προσφορά δωρεάν οδοντιατρικού ελέγχου και στοματικής φροντίδας σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Η πρωτοβουλία αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της στοματικής υγείας, όχι μόνο ως ζήτημα υγείας, αλλά και ως σημαντικό παράγοντα για τη συνολική ευεξία και την αυτοπεποίθηση των ατόμων. Η πρώτη δράση της καμπάνιας πραγματοποιήθηκε στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων Βυθανία, στη Νέα Μάκρη, όπου εθελοντές και επαγγελματίες υγείας προσέφεραν υπηρεσίες οδοντιατρικής φροντίδας στους ηλικιωμένους φιλοξενούμενους. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, επιδιώκεται όχι μόνο η βελτίωση της φυσικής υγείας, αλλά και η ψυχολογική τους στήριξη, καθώς ένα υγιές χαμόγελο μπορεί να συμβάλει στην αυτοεκτίμηση και την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Η πρόεδρος της οργάνωσης Είμαστε Ένα, Δρ. Σοφία Κατσίγιαννη, δήλωσε: “Η καμπάνια ‘Χαρίζουμε Χαμόγελα’ είναι μια από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες μας, καθώς συνδυάζει την υγειονομική φροντίδα με την κοινωνική αλληλεγγύη. Μέσω αυτής της δράσης, θέλουμε να ενισχύσουμε το μήνυμα ότι όλοι έχουν δικαίωμα σε βασικές υπηρεσίες υγείας και ποιότητα ζωής.”

Ο επιστημονικός διευθυντής του Oralis Dental Center, Δρ. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης, προσέθεσε: “Η στοματική υγεία είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία και ευεξία. Μέσω αυτής της καμπάνιας, ελπίζουμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινότητα για τη σημασία της οδοντιατρικής φροντίδας και να προσφέρουμε ουσιαστική βοήθεια σε αυτούς που τη χρειάζονται περισσότερο.”

Η καμπάνια “Χαρίζουμε Χαμόγελα” θα συνεχιστεί με προγραμματισμένες επισκέψεις σε πολλές άλλες δομές, όπως ιδρύματα για παιδιά, κέντρα αστέγων, σχολεία ή ιδρύματα ΑΜΕΑ και κέντρα αποκατάστασης. Οι συμμετέχοντες επαγγελματίες προσφέρουν το χρόνο και τις δεξιότητές τους αφιλοκερδώς, προωθώντας το μήνυμα ότι η φροντίδα για τον συνάνθρωπο είναι ευθύνη όλων μας. Με αυτήν την καμπάνια, η οργάνωση Είμαστε Ένα και το Oralis Dental Center ελπίζουν να εμπνεύσουν και άλλες παρόμοιες δράσεις, ώστε να επεκταθεί το δίκτυο στήριξης και φροντίδας σε όσους το έχουν ανάγκη.