Το σχέδιο που έχει η κυβέρνηση για την επίλυση του λαθρομεταναστευτικού σε Ξάθη και Κομοτηνή θα προχωρήσει με τις τοπικές κοινωνίες να αντιδρούν. Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης μιλά για μια εμπόλεμη κατάσταση αλλά η κυβέρνηση χαρακτηρίζει την επίλυση του θέματος ως ζήτημα εθνικής επιβίωσης.

Σήμερα ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και τους δημάρχους της περιοχής και ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί την υπάρχουσα κατάσταση.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Δένδιας «θα επιδιώξουμε τη “στεγανοποίηση” του ποταμού Έβρου προκειμένου να μην περνάνε ανεξέλεγκτα λαθρομετανάστες και δεύτερον δε θα επιτρέψουμε οι πόλεις της Θράκης να καταλαμβάνονται και να μετατρέπονται σε γκέτο λαθρομεταναστών».

Ο υπουργός απευθυνόμενος στον Περιφεριαρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Αρη Γιαννακίδη και στους δημάρχους της περιοχής ζήτησε τη συναίνεσή τους ενώ χαρακτήρισε το θέμα των λαθρομεταναστών ζήτημα εθνικής επιβίωσης.
Τόνισε πως η κατάσταση με τις αστυνομικές σχολές στην Ξάνθη και την Κομοτηνή είναι προσωρινή και θα λειτουργήσουν ως ενδιάμεσοι σταθμοί φιλοξενίας των λαθρομεταναστών.

Πάντως, οι τοπικές κοινωνίες είναι αντίθετες και γι’ αυτό αύριο το πρωί ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη για το θέμα.