Εκατοντάδες σπουδαστές και εκπρόσωποι φορέων συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας κατά των ρυθμίσεων του σχεδίου «Αθηνά» που επιφέρουν μεγάλη συρρίκνωση στο τοπικό ΤΕΙ.

Σύμφωνα με το press-a.gr, μετά το τέλος της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης με συνθήματα κατά του Σχεδίου, το οποίο έχει αναστατώσει το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας.

Σε ότι αφορά τις δεσμεύσεις που φέρεται να έχει αναλάβει ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, ώστε να μην μετακινηθούν τα Τμήματα Ηλεκτρολογίας και Μηχανολογίας από τη Λάρισα στη Χαλκίδα, οι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας παρουσιάζονται δύσπιστοι.

Βέβαια, χαρακτηρίζουν «θετικό βήμα» την ανάληψη των συγκεκριμένων δεσμεύσεων, όμως ζητούν να υπάρξει γραπτή δήλωση – δέσμευση του υπουργού Παιδείας, ενώ ζητούν να δουν και την τελική μορφή του Σχεδίου «Αθηνά». Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι φωνές – κυρίως από τον χώρο των σπουδαστών – ότι η διαρροή της πρόθεσης του υπουργού να πάρει πίσω τις ρυθμίσεις του Σχεδίου «Αθηνά» που αφορούν τη Λάρισα, είχε να κάνει και με την «αποδυνάμωση» της σημερινής συγκέντρωσης.