Υλικά
- 450 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 2 φέτες λευκό ψωμί
- 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 1 αυγό
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. αλεσμένο μάραθο
- 1/4 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1/4 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- Για τη σάλτσα ντομάτας: 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες, 1 φύλλο δάφνης, 1/4 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού, 2 κ. σ. ελαιόλαδο, 1 συσκευασία τριμμένες ντομάτες
Εκτέλεση
- Για τη σάλτσα ντομάτας: Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο στο λάδι με το φύλλο δάφνης και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Προσθέστε τις ντομάτες και σιγοβράστε για 30 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Κρατήστε τη ζεστή.
- Εντωμεταξύ, χτυπήστε στο μούλτι το ψωμί μέχρι να αποκτήσει το μέγεθος ψίχας ψωμιού. Σε ένα μεγάλο μπολ, μουλιάστε τα ψίχουλα ψωμιού στο γάλα για 5 λεπτά. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, ανακατέψτε καλά.
- Δουλεύοντας με ελαφρώς λαδωμένα χέρια, σχηματίστε κάθε κεφτεδάκι χρησιμοποιώντας 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα.
- Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα ντομάτας, σκεπάστε τα και μαγειρέψτε τα για 10 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, γυρίζοντάς τα μερικές φορές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Ξεσκεπάστε και συνεχίστε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν.
- Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με ζυμαρικά ή ρύζι.