Οδηγός λεωφορείου του ΟΑΣΘ κατηγορείται για σεξιστική επίθεση κατά μίας κοπέλας, επειδή δεν του άρεσε το ντύσιμό της. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Δευτέρας (11/7), κατά τη διάρκεια του δρομολογίου της γραμμής 19 στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr όλα ξεκίνησαν όταν ο οδηγός αντίκρισε τη γυναίκα η οποία φορούσε ένα μπουστάκι και της ζήτησε να ντύνεται πιο ευπρεπώς στο λεωφορείο.

Ακολούθησε ένταση και με άλλους επιβάτες, με τη γυναίκα να ξεσπά σε λυγμούς από το σχόλιο του οδηγού. Στο σημείο έφτασαν ο σύντροφος και η μητέρα του θύματος της σεξιστικής επίθεσης, η οποία είπε στον οδηγό ότι «το κορίτσι θα ντύνεται όπως θέλει».

Μάλιστα, ο οδηγός ήταν εκείνος ο οποίος ενημέρωσε την Αστυνομία για το περιστατικό, με τις δυνάμεις της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να σπεύδουν και να τον ενημερώνουν ότι δεν υπάρχει νομοθεσία που να προβλέπει τον τρόπο που θα ντύνεται το επιβατικό κοινό.

Η συγκεκριμένη περίπτωση έρχεται μερικές εβδομάδες μετά από αντίστοιχο περιστατικό σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ στην Ξάνθη, όπου οδηγός ζήτησε από κοπέλα να κατέβει από το λεωφορείο επειδή φορούσε τοπάκι.

Τι απαντά ο ΟΑΣΘ

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ καταδικάζει μέσω του ThessToday.gr το περιστατικό και τονίζει ότι δεν έχει εκδοθεί κάποια οδηγία -και ούτε πρόκειται να εκδοθεί- σχετικά με την εμφάνιση των επιβατών.

Σύμφωνα με πηγές του Οργανισμού, που επικαλείται το τοπικό Μέσο, ο οδηγός έπραξε μεμονωμένα κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας και ήδη έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.