«Ενορχηστρωμένη» επίθεση αστυνομικών κατά μελών της, κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων στην Αθήνα, καταγγέλλει η νεολαία του ΣΥΝ.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, στο συλλαλητήριο τρεις γυναίκες, μέλη της νεολαίας, τραυματίστηκαν στο κεφάλι από κλομπ αστυνομικών στην οδό Πανεπιστημίου και κατέληξαν στο νοσοκομείο για ράμματα, ενώ επίθεση από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ δέχτηκε το μπλοκ της νεολαίας του ΣΥΝ, στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ακαδημίας.

Λίγο αργότερα, αμέσως μετά το συλλαλητήριο για την επέτειο των δύο ετών από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, όπως καταγγέλλει ο ΣΥΝ, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ επιχείρησαν να εισβάλουν στα γραφεία της οργάνωσης, στην οδό Θεμιστοκλέους 52, εγκλωβίζοντας μέσα μέλη της νεολαίας.

«Οι άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Κωλέττη, στις 11μ.μ. με χυδαίο αλλά και εξαιρετικά ανησυχητικό υβρεολόγιο απευθύνθηκαν στα μέλη της οργάνωσης που βρίσκονταν στον πρώτο όροφο των γραφείων, λέγοντάς τους ότι θα βρεθούν στη θέση του δολοφονημένου Αλέξανδρου, φώναζαν ότι “θα έχουμε και άλλον 15 χρόνο νεκρό”, κλώτσαγαν την πόρτα και χτυπούσαν τα κουδούνια ουρλιάζοντας ότι θα “ανέβουν πάνω και θα κάνουν τη γιάφκα(!) λίμπα”, κραύγαζαν “Ζήτω ο Άδωνις Γεωργιάδης” και εθνικιστικούς ύμνους. Το ίδιο σκηνικό ακολούθησε και μετά την αλλαγή βάρδιας, με την νέα διμοιρία να συνεχίζει από εκεί που άφησε η προηγούμενη, φανερώνοντας ότι δεν πρόκειται απλώς για κάποιους… “θερμοκέφαλους” αλλά για την τακτική που συνειδητά επέλεξε η αστυνομική και πολιτική ηγεσία να ακολουθήσει», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.