Τα ζητήματα της επιχειρηματικότητας βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, η οποία πραγματοποιείται στην Πάτρα.
Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης, Κωνσταντίνος Μίχαλος, κάλεσε την κυβέρνηση να μην νομοθετεί αποσπασματικά μέτρα που επιφέρουν, όπως υποστήριξε, δυσλειτουργίες στην αγορά, αλλά να προχωρήσει σε ένα νέο, σταθερό, ορθολογικό και ανταγωνιστικό φορολογικό σύστημα. Επίσης, ανέφερε, ότι τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί τον υπουργό Οικονομικών, για να του ζητήσει ενιαία φορολόγηση των επιχειρήσεων στο 15%.
«Σ΄ ένα εξαιρετικά κομβικό σημείο για την οικονομία και την κοινωνία, θέλω να πιστεύω ότι θα δοθεί η ευκαιρία να θέσουμε επί τάπητος τα θέματα που μας αφορούν για την οικονομία και πρωτίστως για την ανάπτυξη, που πρέπει να έχει από εδώ και πέρα να έχει τον πρώτο λόγο» είπε ο κ. Μίχαλος.
Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνοιάδης, κάνοντας απολογισμό, τόνισε ότι χάρη στις πρωτοβουλίες που πήραν τα επιμελητήρια, αλλά και στις πιέσεις που άσκησαν «απετράπη η καταστροφή του επιμελητηριακού θεσμού». «Κρατήσαμε όρθια την επιμελητηριακή κοινότητα» είπε ο Παναγιώτης Αγνοιάδης, αναφερόμενος στη διατήρηση της συνδρομής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια.
Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ζήτησε τη στήριξη όλων στην προσπάθεια που όπως είπε καταβάλλει η Δυτική Ελλάδα, για να αποκτήσει ισότιμο ρόλο στους αναπτυξιακούς άξονες της χώρας.
Στη συνέλευση μίλησε και ο νέος διοικητής του ΟΑΕΕ Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι μέσα σε ένα δεκαήμερο έχουν γίνει 35.000 ρυθμίσεις ασφαλιστικών οφειλών, άνω του ενός δισ. ευρώ. Όπως πρόσθεσε, ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 40%, από όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις. Ακόμη, ο Τάσος Πετρόπουλος είπε πως σύντομα θα εισηγηθεί νομοθετικά μέτρα, ώστε να υπάρξει μια ευρύτητα της χρονικής δυνατότητας αποπληρωμής οφειλών και εισφορών, ώστε να μην χάνει κανείς τη ρύθμιση.
Σχετικά με το μέλλον του ΟΑΕΕ, τόνισε ότι ο «οργανισμός ξεκινάει μια πορεία ανάκαμψης, αναδιοργανώνεται, αναπροσανατολίζεται, δομείται ακόμα καλύτερα, για να μπορεί να κρατάει τον ασφαλισμένο μέσα στους κόλπους του και να του δώσει ανάσα ζωής».