Συνελήφθη στη Μολδαβία ο φερόμενος ως δολοφόνος του διευθύνοντος συμβούλου τους εκδοτικού οίκου ΔΙΑΣ, Αντη Χατζηκωστή.

Ο Αντης Χατζηκωστής πυροβολήθηκε με κοντόκαννο κυνηγετικό όπλο στις 11 Ιανουαρίου, ενώ ετοιμαζόταν να μπει στο σπίτι του.

Κατηγορούμενοι για τον φόνο είναι μία τηλεπαρουσιάστρια και μέτοχος στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΙΓΜΑ», ο αδελφός της και ένας ακόμη άνδρας.

Η δίκη τους άρχισε στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας την περασμένη εβδομάδα και διακόπηκε για να συνεχισθεί στις 15 Ιουλίου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας δήλωσε ότι οι αρχές της Μολδαβίας διαβίβασαν αργά το βράδυ της Δευτέρας την πληροφορία ότι συνέλαβαν έναν 28χρονο, ο οποίος φέρεται να είναι ο άνθρωπος που πυροβόλησε δύο φορές τον Αντη Χατζηκωστή. Ο νεαρός άνδρας είχε διαφύγει στο εξωτερικό λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία και καταζητείτο.

Η Κυπριακή Αστυνομία είχε πληροφορίες ότι κατέφυγε στη Μολδαβία από όπου κατάγεται η σύζυγός του.

Η σύλληψή του έγινε δυνατή ύστερα από παρακολούθηση πολλών ημερών, στην οποία μετείχε και αξιωματικός της Κυπριακής Αστυνομίας.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι θα κινηθούν χωρίς καθυστέρηση οι διαδικασίες έκδοσης του υπόπτου στην Κύπρο. Αν δεν φέρει ένσταση στην έκδοσή του θα βρίσκεται στην Κύπρο σε 10 ημέρες περίπου, ενώ αν προβάλει ένσταση η διαδικασία θα απαιτήσει μέχρι 40 ημέρες.

Η σύλληψη του φερόμενου ως δράση της δολοφονίας είναι δυνατό να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα, αφού ο ύποπτος δεν έχει ακόμη ανακριθεί και δεν έχει δώσει την εκδοχή του.

Πηγή: www.in.gr