Στην πρώτη γραμμή της διεθνούς ενεργειακής αγοράς βρίσκεται η χώρα μας, σύμφωνα με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, η οποία μιλώντας στο Mediterranean Oil and Gas Conference ανέπτυξε τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα στον ενεργειακό τομέα.

Η κ. Κατσέλη παρουσίασε τις βασικές κατευθύνσεις του επενδυτικού σχεδιασμού της κυβέρνησης δίνοντας έμφαση στις προοπτικές που διανοίγονται για τη χώρα τόσο με τη συμμετοχή της στα ενεργειακά δίκτυα της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όσο και με νέες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας, όπως η πρόσφατη επένδυση στην περιοχή του Αστακού.

Η υπουργός υπογράμμισε επίσης τη σπουδαιότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας υποστηρίζοντας ότι στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον, η ελληνική επενδυτική πρόταση για τη συγκεκριμένη μορφή ενέργειας είναι μια πρόταση χαμηλού κινδύνου για τους επενδυτές, η οποία θα προσφέρει εγγυημένες αποδόσεις. «Οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα είναι καταδικασμένες να πετύχουν», ανέφερε χαρακτηριστικά η ΥΠΟΙΑΝ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε και στις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας επισημαίνοντας τις προσπάθειες που γίνονται για τη μείωση της γραφειοκρατίας στην ίδρυση επιχειρήσεων, τη διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά, αλλά και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας με πολιτικές αναδιάρθρωσης της παραγωγικής βάσης.
Πηγή: Ναυτεμπορική