Νέους νεκρούς από τον κορονοϊό μετρά κάθε μέρα η Μαλεσίνα. Μία ακόμη γυναίκα 64 ετών έφυγε από την ζωή ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 13 και συνολικά στον δήμο Λοκρών στους 15.

Η γυναίκα, σύμφωνα με το tvstar.gr, νοσηλευόταν στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο του Βόλου, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Στην ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου νοσηλεύονται δύο άνδρες από την Μαλεσίνα, ενώ χθες (22.03) κατέληξε μία 66χρονη γυναίκα επίσης από την Μαλεσίνα.

Αιτία του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου είναι, σύμφωνα με τους κατοίκους και τον Μητροπολίτη Λαμίας Συμεών, ένας γάμος, όπου μέσα στην εκκλησία υπήρχαν 30 άτομα και έξω 200 και ο συνωστισμός στα καφενεία.

Μιλώντας χθες στα Μεσημβρινά Γεγονότα του Star Kεντρικής Ελλάδας ο δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές δήλωσε πως «η κατάσταση σε ότι αφορά στα ενεργά κρούσματα έχει βελτιωθεί, αλλά ο αριθμός εκείνων που νοσηλεύονται παραμένει σε υψηλό επίπεδο και το θλιβερό είναι πως καθημερινά έχουμε απώλειες».

Συνολικά μέσα στον Μάρτιο έχουν πεθάνει 20 κάτοικοι της Μαλεσίνας, την ώρα που το δίμηνο Ιανουάριο- Φεβρουάριο είχαν πεθάνει μόλις 6. Από αυτούς οι 13 έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή σε νοσοκομεία, ως επιβεβαιωμένα κρούσματα covid, και άλλοι στα σπίτια τους.

Η τραγική αυτή εξέλιξη μάλιστα έχει δημιουργήσει πρόβλημα στο νεκροταφείο στο οποίο εξαντλήθηκαν οι κενές θέσεις. Πάντως δεκάδες κάτοικοι της Μαλεσίνας εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κλινικές covid και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και πολλοί από αυτούς είναι σε κρίσιμη κατάσταση.