Συνθήματα στο σπίτι της διοικήτριας του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» Όλγα Μπαλαούρα έγραψε ο Ρουβίκωνας.

«Μπαλαούρα κάτω τα ξερά σου από γιατρούς και νοσηλευτές» έγραψαν και στη συνέχεια ανάρτησαν σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου τους λόγους της παρέμβασής τους.

«Το αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας ήταν πάντα ένα μέρος που κανείς δεν ήθελε να καταλήξει. Ένα μέρος που άνθρωποι έδιναν τη μεγάλη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Σήμερα ο Άγιος Σάββας είναι το μέρος όπου κανείς δεν πρέπει να καταλήξει. Γιατί εκεί πλέον η μάχη για τη ζωή είναι σαμποταρισμένη, εκεί ο θάνατος έχει βρει ένα δυνατό σύμμαχο: το κράτος» αναφέρουν.

Ο Ρουβίκωνας αναφέρεται και στα ελλιπή μέτρα προστασίας.

«Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, κι ενώ το νοσοκομείο φιλοξενεί ασθενείς με covid εκτός από καρκινοπαθείς, με τη δικαιολογία ότι δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, δεν τηρούνται στοιχειώδη μέτρα προστασίας. Υπάρχουν ελλείψεις υλικών όπως γάντια και μάσκες. Δεν κάνουν ούτε συνεχή τεστ σε γιατρούς, νοσηλευτές, καθαριστές ή στους εργαζόμενους της ιδιωτικής εταιρείας catering που ανέλαβε την κουζίνα του νοσοκομείου γιατί δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό».

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Αποτέλεσμα; Οι μισοί εργαζόμενοι στο νοσοκομείο έχουν κολλήσει και πολλοί ήταν ασθενείς ενόσω ασκούσαν τα καθήκοντά τους και έρχονταν σε επαφή με καρκινοπαθείς. Κι ενώ το προσωπικό αρρώσταινε ή επέστρεφε στη δουλειά του χωρίς καν να του έχουν επιτρέψει 14ήμερη καραντίνα, διατάχθηκαν ΕΔΕ για γιατρούς που αρρώστησαν από covid…».

Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο είχε κάνει και ο πρόεδρος των εργαζομένων Κωνσταντίνος Καταραχιάς.

«Σήμερα (11/12) επί της ουσίας είναι κλειστό το νοσοκομείο. Αναβάλλονται τα περισσότερα χειρουργεία. Από τα 2 ογκολογικά τμήματα το ένα είναι κλειστό. Η διασπορά στο προσωπικό είναι ανεξέλεγκτη. Έχουν κλείσει πάνω από τα μισά τμήματα.Ένα μόνο χειρουργείο θα γίνει. Βρισκόμαστε σε κατάσταση ανεξέλεγκτη», ανέφερε μιλώντας στο Open.