Στα χαρακώματα παραμένουν οι αγρότες μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, αλλά με δύο εντελώς διαφορετικές γραμμές.

Τη μία που χαρακτηρίζει θετικά τα μέτρα με το σκεπτικό «να τα δούμε» και εκφράζεται κυρίως από τους αγρότες της Μακεδονίας και την άλλη που εκφράζεται από τον Βαγγέλη Μπούτα στο μπλόκο της Νίκαιας που τα χαρακτηρίζει «κοροϊδία και στάχτη στα μάτια».

Πιο διαλλακτικοί οι Βορειοελλαδίτες οι οποίοι, με επικεφαλής τον Θεόδωρο Παπακωνσταντίνου και με περίπου 10 μπλόκα σε Μακεδονία, Πελοπόννησο και Κρήτη εμφανίζονται μάλλον «ικανοποιημένοι» για το κυβερνητικό πακέτο που, όπως λένε «δείχνει ότι οι διεκδικήσεις τους έπιασαν τόπο».

«Μέσα σε λίγες παραγράφους δεν μπορεί να εξηγηθεί το πώς θα φορολογηθούν οι αγρότες. Υπάρχουν ασάφειες. Άρα για την ώρα παραμένουμε στα μπλόκα μέχρι να μας δοθούν διευκρινίσεις για το πώς ακριβώς θα εφαρμοσθούν τα μέτρα, ενώ για το λόγο αυτό έχουμε ζητήσει συνάντηση με τους γενικούς γραμματείς Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη και Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Κορασίδη. Σίγουρα, πάντως, οι βελτιώσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση γύρω από την τήρηση των λογιστικών βιβλίων αποτελούν επιτυχία των διεκδικήσεών μας. Σήμερα συγκαλούμε γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα για να πάρουμε τις αποφάσεις μας» λέει στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο κ. Παπακωνσταντίνου

Σήμερα το μεσημέρι θα βρεθεί στο μπλόκο της Νίκαιας ο γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, ενώ για το Σάββατο, έχουν κληθεί οι εκπρόσωποι των λοιπών μπλόκων ανά την Ελλάδα -που σύμφωνα με τους αγρότες ξεπερνούν πλέον τα 30- να συμμετάσχουν σε πανελλαδική σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας για καλύτερο συντονισμό του αγώνα.