Σε καραντίνα για τέταρτη ημέρα βρίσκεται ο οικισμός Ρομά στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας, μετά την καταγραφή κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη, αύριο και μεθαύριο θα γίνουν νέα τεστ για να διακριβωθεί εάν η κατάσταση παραμένει στο αρνητικό επίπεδο που ήταν ή όχι και την Πέμπτη θα επανεξεταστούν τα δεδομένα για να κριθεί εάν θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον ή λιγότερα μέτρα. Όπως είπε ο κ. Καλογιάννης στην ΕΡΤ, θα γίνουν έλεγχοι σε όλους τους οικισμούς Ρομά στη Θεσσαλία.

Οι πολίτες που ζουν μέσα και δίπλα στον οικισμό έχουν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης, τόνισε, και πρόσθεσε πως φαινόμενα που βλέπαμε μη τήρησης των μέτρων προστασίας έχουν σταματήσει. Στην εξομάλυνση έχει συμβάλει και η πρόσληψη έξι διαμεσολαβητών, με άδεια της Πολιτικής Προστασίας. Πρόκειται για έξι άτομα οικογενειών των Ρομά από τη συνοικία που εργάζονται για να πείσουν τους συμπολίτες να μείνουν σπίτια τους και να μην κυκλοφορούν όπως κυκλοφορούσαν.

«Δεν είμαι αρμόδιος να πω αν χρειαζόταν η καραντίνα, από τη στιγμή που κρίθηκε πως αυτό πρέπει να γίνει εμείς ακολουθούμε» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Πάντζος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, περιέγραψε την κατάσταση στον οικισμό λέγοντας πως είναι πολύ ήρεμη και εξηγώντας πως βοήθησε πάρα πολύ η τακτική επικοινωνία και με την κυβέρνηση και τον Γενικό Γραμματέα Καταπολέμησης της φτώχειας και η διαβούλευση με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους εκπροσώπους της κοινότητας, ώστε όλοι να κατανοήσουμε και να εφαρμόσουμε τις υποχρεώσεις μιας ειδικής καραντίνας.