Επί ποδός βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για την εταιρία.

Σήμερα θα προχωρήσουν σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως 15:00 και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 12:30 στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Σε ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ θεωρούν «απαράδεκτη την θέση της κυβέρνησης και της τρόικας που προβλέπει την διάλυση της Αμυντικής Βιομηχανίας μέσω της πολιτικής τους, την συγχώνευση – κατάργηση οργανισμών και επιχειρήσεων με ταυτόχρονη απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων με τους κινδύνους και τις γενικότερης αρνητικές συνέπειες αυτής της πολιτικής κατά της αμυντικής ικανότητας του λαού και της χώρας».

Δηλώνουν ότι «θα παλέψουν με κάθε τρόπο μαζί με τους εργαζόμενους των άλλων Αμυντικών Βιομηχανιών, αλλά και το σύνολο των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης που εκτός από τις χιλιάδες απολύσεις, φέρνει την διάλυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας και την μεγαλύτερη εξάρτηση από ντόπιους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους».

Πηγή: agelioforos.gr