Στα χωρικά ύδατα της Σκιάθου εθεάθη το πολυτελές σκάφος «Αλ Μιργκάμπ» του πρωθυπουργού του Κατάρ Τζασίμ Αλ Θανί, το οποίο αγκυροβόλησε από το βράδυ της Παρασκευής στην παραλία Μάραθα, σε απόσταση αναπνοής από τις Κουκουναριές.
Το πλωτό παλάτι, μήκους 140 περίπου μέτρων, το οποίο έχει Έλληνα καπετάνιο, είναι το όγδοο μεγαλύτερο του κόσμου και φιλοξενεί τον Πρωθυπουργό του Κατάρ, την σύζυγο, τα δύο παιδιά τους και την πολυμελή συνοδεία τους.
Το βράδυ του Σαββάτου, οι υψηλοί επισκέπτες δείπνησαν στο «White view» restaurant του ξενοδοχείου Skiathos Palace, όπου απόλαυσαν εκλεκτές γεύσεις, οι οποίες περιελάμβαναν μεταξύ άλλων αστακούς και συναγρίδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός του Κατάρ ζήτησε να γευθεί ντόπιο αρνάκι στην σούβλα και ελληνικό καφέ, εντυπωσιάζοντας τους πάντες με την απλότητα και την ευγένειά του. Εις ανάμνηση μάλιστα της βραδιάς, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου Skiathos Palace προσέφεραν στον κ. Τζασίμ Αλ Θανί ντόπιο ελαιόλαδο και μια γλάστρα με βασιλικό.
Ο διάσημος διεθνώς πρωθυπουργός του Κατάρ δήλωσε ενθουσιασμένος από την Σκιάθο, την οποία επισκέφτηκε για πρώτη φορά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε ενδιαφέρον και για τις τιμές που ισχύουν στο επενδυτικό πεδίο.
Ο ίδιος και τα μέλη της συνοδείας του κινούνται διακριτικά με πλωτά μέσα στις παραλίες του νησιού, απολαμβάνοντας, στην διάρκεια της παραμονής τους, το τοπίο και την θάλασσα.
Δεν είναι γνωστό πόσο θα παραμείνει το πολυτελές σκάφος στο νησί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προηγήθηκαν επισκέψεις στον Πάνορμο της Σκοπέλου και στην Σαντορίνη.
Το πολυτελές σκάφος «Αλ Μιργκάμπ» του πρωθυπουργού του Κατάρ Τζασίμ Αλ Θανί μαγνητίζει τα βλέμματα με το μέγεθος και την πολυτέλεια του, καθώς διαθέτει όλες τις ανέσεις, πέραν των χώρων υποδοχής, όπως ελικοδρόμιο, εσωτερική κι εξωτερική πισίνα, τζακούζι, αίθουσα σινεμά, οκτώ μπαρ σε όλα τα επίπεδα, τζετ σκι κ.λ.π.
Ο πρωθυπουργός του Κατάρ είναι προσωπικότητα με διεθνή ακτινοβολία και μάλιστα του έχουν αποδώσει τον χαρακτηρισμό «ο ειρηνοποιός», διότι έχει συμβάλει ενεργά στην επίλυση πολιτικών συγκρούσεων τόσο στην Αφρική όσο και τη Μέση Ανατολή τα τελευταία 20 χρόνια. Τσαντ, Σουδάν, Υεμένη, Νταρφούρ, Παλαιστινιακά εδάφη, Βοσνία είναι μερικά σημεία του πλανήτη, στα οποία ο σεΐχης Χαμάντ συνέβαλε ενεργά τόσο για την κατάπαυση του πυρός, όσο και για την ανακούφιση των αμάχων.
Πηγή: taxydromos.gr