Η Ελένη Ανουσάκη εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1950. Ήταν το μωρό που κρατούσε η Ελένη Χατζηαργύρη στην ταινία «Αμάρτησα για το παιδί μου», στο οποίο πρωταγωνιστής ήταν ο πατέρας της.
Στα δεκαέξι της μπήκε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου με τον χαρακτηρισμό εξαιρετικό ταλέντο.
Εμφανίστηκε στην ταινία «Τα κόκκινα φανάρια» και την έδιωξαν από τη σχολή. Λίγο καιρό όμως αργότερα, αναιρέθηκε η απόφαση που είχε πάρει ο τότε διευθυντής, Θάνος Κωτσόπουλος και έτσι επανήλθε.
Την ίδια περίοδο, αποδέχτηκε την πρόσκληση της FOX και πήγε στην «Τσινετινά» για σπουδές, με δασκάλους τους Κάρολ Ριντ, Ρεξ Χάρισον, Ρίτσαρντ Μπαρντ, Μόνικα Βίτι κ.ά. Η Ελένη Ανουσάκη δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές της, έπαιξε όμως στην ταινία του Κ. Ριντ «Αγωνία και Έκσταση».
Η ηθοποιός ακολούθησε μία σημαντική πορεία στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Όμως, τη δεκαετία του ΄80 άρχισε να πολιτεύεται με το ΠΑΣΟΚ, εξελέγη βουλευτής και ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια όμως έχει αποστασιοποιηθει.
Το 2007-2008 έπαιξε στη σειρά «Υπέροχα πλάσματα» υποδυόμενη την θεία Καραμέλα, την θεία του Billy.
Εδώ και αρκετό καιρό η Ελένη Ανουσάκη ασχολείται με το ίντερνετ. Ενημερώνει σελίδες που «τρέχει» στο Διαδίκτυο, σχολιάζει την επικαιρότητα και όχι μόνο.
Δηλώνει φιλόζωος και μάλιστα έχει σελίδα που δείχνει την αγάπη της στα τετράποδα με κάθε τρόπο. Όποτε χρειάζεται, και το μαθαίνει εκείνη, κάποιο τετράποδο βοήθεια, εκείνη ενημερώνει τόσο τη σελίδα της στο facebook όσο και το μπλογκ της.
Η Ελένη Ανουσάκη κάνει πολύ σπάνιες εμφανίσεις και της αρέσει να μιλά μέσα από τα κείμενά της. Προτιμά να διατηρεί χαμηλό προφίλ παρά να αναφέρονται τα δημοσιεύματα διαρκώς σε εκείνην. Παρακολουθεί την επικαιρότητα και έχει άποψη αλλά αυτό που την ενδιαφέρει είναι οι Έλληνες να ορθοποδήσουν.
Κάνει σπάνιες εμφανίσεις στο θέατρο για να παρακολουθήσει παραστάσεις που την ενδιαφέρουν. Πιστεύει στους νέους ανθρώπους και θεωρεί ότι πρέπει να παλέψουν για να επιβιώσουν. Και βέβαια αυτό που την ενδιαφέρει είναι να φύγει η μελαγχολία από τους Έλληνες, μία μελαγχολία που δημιουργήθηκε από πολλά λάθη, όπως λέει.
Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».