Με χρυσό βραβείο τιμήθηκε η ΕΨΑ στο Τριήμερο Συμπόσιο για τα 100 χρόνια Ιστορίας της Ελληνικής Αγοράς Τροφίμων και Ποτών, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από 29 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2012, στο Ζάππειο Μέγαρο και αποτέλεσε μια αφορμή για εορτασμό παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

Η ΕΨΑ ιδρύθηκε το 1924 και η ιστορία της, πρακτικά, γράφεται παράλληλα με αυτή της Ελληνικής Αγοράς Τροφίμων και Ποτών. Το χρυσό αυτό βραβείο ήρθε να σηματοδοτήσει την μακροχρόνια συνεισφορά της ΕΨΑ τόσο στον κλάδο των Τροφίμων και Ποτών όσο και στην ελληνική οικονομία και το καταναλωτικό κοινό.

Παράλληλα με το Συμπόσιο στο Ζάππειο Μέγαρο λειτούργησε έκθεση ιστορικών Βιομηχανιών Τροφίμων και αλυσίδων Λιανεμπορίου, για το κοινό, με μεγάλη επιτυχία.

Η ΕΨΑ συμμετείχε στην έκθεση με δικό της σταντ, όπου παρουσίαζε τις μεγάλες στιγμές στην ενενηκονταετή ιστορία της, στις οποίες η παράδοση συνυφαίνεται με την καινοτομία.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Τσαούτου Πένυ (Διευθύνουσα Σύμβουλος ΕΨΑ), Τσαούτος Μιχάλης (Γενικός Διευθυντής ΕΨΑ), Στεφανίδης Παντελής (διοργανωτής, εκδότης The Business Review), Τσαούτος Νικόλαος (Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΕΨΑ), Καλούσης Ευάγγελος (Πρόεδρος ΣΕΒΤ), Παναγιώτης Μίλης (Διευθυντής Μάρκετινγκ ΕΨΑ)