«Εξαιρετικά παρθένα», με χαρακτηριστικό «φρουτώδες, μεσαίας έντασης άρωμα» και «γεύση ελαφρώς πικρή και πικάντικη», κρίθηκαν τα δείγματα ελαιολάδου από τον Έβρο, που εξετάστηκαν με την οργανοληπτική μέθοδο από τα χημικά εργαστήρια της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, σύμφωνα με το e-evros.gr.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν τα χημικά εργαστήρια, τα οποία διενεργούν τους ελέγχους με τη διαπιστευμένη κατά ISO μέθοδο του Διεθνούς Συμβουλίου ελαιόλαδου, ο γευστικός και αρωματικός συνδυασμός του ελαιόλαδου που προέρχεται από τους ελαιώνες των περιοχών Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, «είναι μοναδικός και χαρακτηριστικός της ντόπιας ποικιλίας ελιάς» και χαρακτηρίζεται «εξαιρετικός».
Να σημειωθεί ότι τα επίσημα αυτά στοιχεία «συνοδεύουν» τη ντόπια παραγωγή ελαιόλαδου από το 2006, βάσει των ετήσιων μελετών που διενεργούν τα Χημικά Εργαστήρια της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.