Άνοιξε λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ η παλαιά εθνική οδός Κορίνθου-Πατρών στο ύψος του Διακοφτού, που είχε κλείσει εξαιτίας κατολισθήσεων, ενώ μέχρι νωρίς το πρωί παρέμεναν τα προβλήματα στο 161ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής.

Ο Έβρος έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπου τις επόμενες ώρες αναμένεται να φθάσουν οι μεγάλες ποσότητες νερού από τα δύο φράγματα της Βουλγαρίας που έχουν υπερχειλίσει.

Τα χωριά Νέα Βίσσα, Ορμένιο, Δίκαια και Σαγήνη έχουν εκκενωθεί. Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν επίσης η η Ακράτα και η Αιγείρα καθώς ξεχείλισε χείμαρρος και πλημμύρισαν αρκετά υπόγεια. Παρόλα τα προβλήματα τα σχολεία σήμερα λειτουργούν κανονικά.

Το γενικό νοσοκομείο Ανδρέας Παπανδρέου στον Πύργο Ηλείας έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τις πλημμύρες στην περιοχή, καθώς στα υπόγεια βρίσκονται αντιδραστήρια, εργαστήρια, ηλεκτρογεννήτριες και ηλεκτρονικός εξοπλισμός

Aπαγορευτικό απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων έχει τεθεί σε ισχύ στα πορθμεία Κυλλήνης – Ζακύνθου, Κυλλήνης – Κεφαλλονιάς και Ρίου – Αντίρριου.

(φωτογραφία αρχείου)