Ο Αχμέτ Μετέ, ο ψευδομουφτής της Ξάνθης φωτογραφίζεται μπροστά σε μία σημαία της «Ανεξάρτητης τουρκικής δημοκρατίας της Δυτικής Ξάνθης». Όπως μετέδωσε ο Alpha σε ρεπορτάζ του, ο Μετέ αναφέρεται σε δηλώσεις του σε «τουρκική μειονότητα στην Ξάνθη», ενώ σε πλάνα από συνέντευξή του σχολιάζει πως «σε κάθε σπίτι υπάρχει μία τουρκική σημαία καθώς είναι η σημαία της μητέρας πατρίδας. Είναι η σημαία της καρδιάς μας. Είναι η νοσταλγία του μουσουλμάνου Τούρκου της δυτικής Θράκης».

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, άνθρωποι από την περιοχή αναφέρουν πως η χρηματοδότηση του ψευδομουφτή γίνεται με μαύρο χρήμα. Ο εκδότης της εφημερίδας «Θράκη» αναφέρει πως «έχει επιρροή γιατί έχει από πίσω του το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και χρηματοδοτεί αλλά και οριοθετεί τα πράγματα. Ψάχνουμε να βρούμε από που προέρχονται αυτά τα χρήματα που πληρώνεται ο μουφτής και οι ιμάμηδες και κανένας δεν ενδιαφέρεται».

Ο κ. Καμαρίδης συνέχισε λέγοντας πως «χρησιμοποιεί τα τεμένη για να σπείρει ζιζάνια. Κάνουν δηλώσεις αντίστασης “στην ελληνική πολιτεία που καταπιέζει την τουρκική μειονότητα” στη Θράκη».