Ραντεβού στις 11 στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων στην Αχαρνών δίνουν σήμερα οι σπουδαστές των ΙΕΚ, διαμαρτυρόμενοι για μια πληθώρα προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Οι σπουδαστές απαιτούν κατάργηση των διδάκτρων σε όλα τα δημόσια ΙΕΚ, να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για βιβλία, σημειώσεις και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, να δοθούν όλα τα αναλώσιμα δωρεάν στους σπουδαστές, να μην εξαναγκαστεί κανένας σπουδαστής να διακόψει τις σπουδές του επειδή δεν έχει να πληρώσει τα δίδακτρα. Παράλληλα ζητούν να ληφθεί μέριμνα για πάσο δωρεάν μετακινήσεων των σπουδαστών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, για δωρεάν σίτιση και στέγαση των σπουδαστών που προέρχονται από την επαρχία κ.ά.

Οι σπουδαστές θεωρούν πρόκληση και υποκρισία τα κουπόνια «αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης» που μοιράζει η κυβέρνηση με τα οποία επιδιώκει να καλύψει το κόστος των διδάκτρων. Αυτά τα κουπόνια θα δοθούν σε 14.000 σπουδαστές δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ, οι οποίοι θα επιλεγούν με κριτήρια «εισοδηματικά και γεωγραφικά αλλά και βάσει της ειδικότητας που έχουν επιλέξει»και το ύψος τους θα είναι 734 ευρώ ετησίως.