Η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ), σε συνεργασία με το Σωματείο ασθενών με ψωρίαση «ΚΑΛΥΨΩ», και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης (Σάββατο 29 Οκτωβρίου), υποστηρίζουν τη μάχη κατά της ψωρίασης και προωθούν την έναρξη μιας πανελλήνιας έρευνας με συμμετέχοντες τους ίδιους τους ασθενείς.

Στόχος της έρευνας είναι η καλύτερη κατανόηση των αναγκών των 200.000 ασθενών που πάσχουν από ψωρίαση στην Ελλάδα, η βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους, η καλύτερη συνεργασία με τους ιατρούς – δερματολόγους αλλά και με τους εργοδότες τους.

Ένα ειδικό ερωτηματολόγιο έχει αναπτυχθεί και είναι το εργαλείο της έρευνας, που ερευνά τις τέσσερις πιο ευαίσθητες παραμέτρους για τον ασθενή: ποιότητα ζωής, ενημέρωση σχετικά με τη νόσο, επίπτωση στην εργασία του και υποστήριξη για να ανταπεξέλθει στις επιπτώσεις της νόσου.

Το ερωτηματολόγιο θα διανεμηθεί στους ασθενείς μέσω του «ΚΑΛΥΨΩ», των δερματολογικών κλινικών, αλλά και μέσω της ηλεκτρονικής καμπάνιας «Πανελλήνια Έρευνα για την Ψωρίαση. Η εμπειρία σου μετράει!» που θα υποστηρίξουν ιατρικά και γενικού ενδιαφέροντος sites, αφιλοκερδώς, προσκαλώντας τους ενδιαφερόμενους να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο, ανώνυμα, online.

Η ηλεκτρονική έκδοση του ερωτηματολογίου θα «τρέξει» έως το τέλος Δεκεμβρίου 2011, στο newsbeast.gr αλλά και άλλα sites. Μπορείτε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο εδώ: www.inquisite.alternative-rs.gr