Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο, σε ένδειξη αντίδρασης στο ενιαίο μισθολόγιο.

Αποκλεισμένες είναι οι είσοδοι στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών από τους οικοδόμους, καθώς επίσης αποκλεισμένο παραμένει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και το υπουργείο Ανάπτυξης στο κτίριο του πρώην υπουργείου Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος.

Υπό κατάληψη βρίσκονται η διεύθυνση συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους και η Διεύθυνση πληροφορικής της κοινωνικής ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Κατάληψη πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Γενικό Κρατικό Αθηνών», ενώ οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιούν πορεία αυτήν την ώρα προς τη Βουλή.

Παράλληλα, καταλήψεις δημοτικών κτιρίων, γκαράζ, δημαρχείων και Χ.Υ.Τ.Α. πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στους Δήμους σε όλη τη χώρα.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Καραϊσκάκη, και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Εσωτερικών.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει αποφασίσει να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις μέχρι τις 19 Οκτωβρίου που θα πραγματοποιηθεί η 24 απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιούν στις 12 το μεσημέρι δάσκαλοι και καθηγητές.

Γενική απεργία σε όλο τον κλάδο έχουν ξεκινήσει από το πρωί σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Πετρελαιοειδή, Διυλιστήρια και Χημική Βιομηχανία (ΠΟΕΠΔΧΒ).

Το απόγευμα συνεδριάζουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.