Η φράση «κύμα καταλήψεων» είναι ανεπαρκής για να περιγράψει αυτό που συμβαίνει σήμερα. Από νωρίς το πρωί οι καταλήψεις διαδέχονται η μία την άλλη, σε υπουργεία και υπηρεσίες, στα δημαρχεία, ακολούθως στους ΧΥΤΑ.

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ που αντιδρούν στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και προετοιμάζονται για την αυριανή 24ωρη απεργία, από κοινού με τη ΓΣΕΕ, σε δημόσιο και ΔΕΚΟ.

Υπό κατάληψη βρίσκονται οκτώ υπουργεία: Αγροτικής Ανάπτυξης, Εμπορίου, Οικονομικών, Πολιτισμού, Δικαιοσύνης, Υγείας, Περιβάλλοντος από την ΑΔΕΔΥ και το υπουργείο Παιδείας από φοιτητές.

Οι εργαζόμενοι κατέλαβαν επίσης τις τεχνικές υπηρεσίες του ΙΚΑ στην οδό Ιπποκράτους.

Εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν καταλάβει δημαρχεία τόσο στα Βόρεια Προάστια όσο και στην Καλλιθέα αλλά και Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην Αθήνα, την Πάτρα αλλά και τη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στις 11:00 οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Νέας Ιωνίας ενώ την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στα υπουργεία Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Οικονομικών και Δικαιοσύνης είναι πιθανό να αποκλείσουν τη λεωφόρο Μεσογείων.