Φως στις τρεις κρίσιμες ώρες που μεσολάβησαν από την αιματοβαμμένη σύγκρουση των δυο σκαφών στην Αίγινα μέχρι την εμφάνιση του χειριστή του ταχύπλοου ενώπιον των λιμενικών αρχών καλείται να ρίξει η Δικαιοσύνη.
Όπως προκύπτει από την αρχική κατάθεση του Θρασύβουλου Λυκουρέζου στο λιμεναρχείο του νησιού, πέντε πρόσωπα κλειδιά γνωρίζουν λεπτομέρειες για την τραγωδία αφού βοήθησαν διαδοχικά τους επιβαίνοντες στο ταχύπλοο να βγουν στη στεριά και τον χειριστή να φτάσει με αυτοκίνητο μέχρι τη Λιμενική Αρχή.
Σύμφωνα με την Realnews, στην αρχική κατάθεσή του στο λιμεναρχείο ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος αναφέρει ονομαστικά τέσσερα πρόσωπα που τον βοήθησαν ενώ κάνει λόγο και για ένα πέμπτο το οποίο δεν κατονομάζει.
«Αμέσως μετά το συμβάν τηλεφώνησα με το κινητό μου στον γνωστό μου Π.Γ. στην Αίγινα και του ζήτησα να σπεύσει προς βοήθειά μου» είπε. Το συγκεκριμένο άτομο έσπευσε κοντά του – όπως περιγράφει ο 77χρονος – με φουσκωτό στο οποίο επέβαινε και ο Α.Μ. ο οποίος παρέλαβε τους τρεις άλλους ηλικιωμένους από το ταχύπλοο ώστε να τους μεταφέρει στο λιμάνι και ο Π.Γ. έμεινε μαζί του στο τσακισμένο σκάφος που έμπαζε νερά.
Παράλληλα ο Π.Γ επικοινώνησε με άλλο γνωστό τους, τον Λ.Ν συνταξιούχο πλοίαρχο «ο οποίος επέβαινε σε φιλικό σκάφος που ήταν αγκυροβολημένο στο Αγκίστρι και ανέφερε ότι το ΝΤΟΥΕΝΤΕ κινδύνευε να βυθιστεί» λέει ο 77χρονος και προσθέτει «Τότε ο Λ. έστειλε για βοήθεια το βοηθητικό σκάφος (σ.σ.Tender ) του σκάφους στο οποίο επέβαινε (ΝΤΟΥΕΝΤΕ ΙΙ , υπό σημαία Παναμά).
Ο Α.Μ επέστρεψε στο μεταξύ με το φουσκωτό και ρυμούλκησε το ταχύπλοο στο λιμάνι ενώ έφτασε και το tender του ΝΤΟΥΕΝΤΕ ΙΙ «με χειριστή κάποιο πρόσωπο που προσφέρθηκε να με μεταφέρει στο λιμάνι της Αίγινας προκειμένου να μεταβώ στο Λιμενικό κατάστημα» περιγράφει ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος.
«Επειδή ο Μ. με διαβεβαίωσε ότι θα έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να σώσει το ΝΤΟΥΕΝΤΕ δέχθηκα να επιβιβαστώ στο φουσκωτό που προσφερόταν για τη μεταφορά μου . Στη διαδρομή όμως προς Αίγινα αισθάνθηκα ισχυρούς πόνους στη μέση μου , που δεν μου επέτρεπαν να συνεχίσω με το φουσκωτό. Ο χειριστής του τότε , μετά από δικό μου αίτημα με αποβίβασε στη θέση Φάρος», συνεχίζει.
Μετά, όπως λέει, τηλεφώνησε ξανά στον Λ.Ν., ο οποίος έστειλε τη σύζυγό του για τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό της στο Λιμεναρχείο.
Τα πέντε αυτά πρόσωπα όμως δεν προσήχθησαν για να καταθέσουν όπως καταγελούν οι συγγενείς του Σάκη Κατιφέ και της 5χρονης κόρης του που χάθηκαν στο δυστύχημα. Μέσω του δικηγόρου τους Σπύρου Βλάσση ζητούν να κληθούν να καταθέσουν φωτίζοντας το μυστηριώδες τρίωρο.
«Πέντε άνθρωποι είναι συνένοχοι στην συγκάλυψη ενός εγκλήματος και οι άνθρωποι αυτοί δεν προσήχθησαν. Όταν παίρνεις τους αυτουργούς από τον τόπο ενός εγκλήματος δεν έχεις συμμετοχή; Αυτούς τους ανθρώπους δεν τους αναζήτησε κανείς. Εκ μέρους της οικογένειας των θυμάτων καταθέτουμε αίτημα στην Εισαγγελία ώστε να κληθούν να καταθέσουν» λέει ο κ. Βλάσης .
Εκτός από τις καταθέσεις των 5 προσώπων που συμμετείχαν στην περιπετειώδη διαδρομή του 77χρονου, ο δικηγόρος των συγγενών των θυμάτων Σπύρος Βλάσης ζητεί και άρση του απορρήτου των επικοινωνιών προκειμένου να διαλευκανθεί με ποιους ήρθαν σε επαφή οι επιβαίνοντες στο μοιραίο ταχύπλοο το επίμαχο διάστημα.